Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Řecko - letoviska, lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Řecko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Řecko.

Lefkada - ostrov krásných pláží

Lefkada - ostrov krásných pláží

Lefkada je malebný ostrov v Jónském moři, který je spojený se západním pobřežím Řecka sklápěcím mostem. Je to výhoda, protože se tak snadno můžete vydat i do pohoří Epirus nebo navštívit Nikopolis, místo kde se poblíž odehrávala v roce 31 př.n.l. slavná námořní bitva mezi Oktaviánem Augustem a Markem Antoniem a Kleopatrou.

celý článek

 

Řecko - dobrá volba pro všechny milovníky slunce

Řecko - dobrá volba pro všechny milovníky slunce

Dovolenou v Řecku si každý rok dopřávají tisíce Čechů. Mnozí z nich mu zůstávají věrni a vracejí se opakovaně. Není divu. Tato země plná nádherných přírodních krás a scenérií, dávné historie a přívětivých obyvatel upoutává pozornost cestovatelů už od pradávna.

celý článek

 

CK BRENNA - záruka kvalitní dovolené

CK BRENNA - záruka kvalitní dovolené

Jaká je kvalita služeb zavedené cestovní kanceláře, která je na trhu cestovního ruchu už 19. sezónu? Tuto otázku rozebereme v tomto článku.

celý článek

 

Kréta - jedinečná dovolená na jižním pobřeží

Kréta - jedinečná dovolená na jižním pobřeží

Kréta je největším ostrovem Řecka. Žijí zde velmi svérázní a zajímaví lidé, kteří si zachovávají i přes stále sílící cestovní ruch svoje starobylé tradice. Tradiční způsob života stále ještě můžete pozorovat v horských vesnicích a osadách. Proslavená je příznačná hrdost Kréťanů, kteří museli celá staletí vzdorovat tvrdému útlaku okupantů.

celý článek

 

Řecko, palmy a osel (obrazem)

Řecko, palmy a osel (obrazem)

Přeji hezký den, tak už máte vybranou dovolenou na léto? Jestli pořád ještě ne, zvu vás obrazem do Řecka. Přesněji do letoviska Neo Pori. Tato lokalita je pro rodinou dovolenou jako stvořená. Konzervy nechte doma, jsou tam restaurace s českým menu a dáte si tam i dobré pivíčko! Pokud si prohlédnete fotky až dokonce, uvidíte osla a českou filmovou hvězdu!

celý článek

 

Mykény - centrum rané řecké kultury

Mykény - centrum rané řecké kultury

Jednou z nejznámějších a nejdůležitějších archeologických lokalit v Řecku jsou bezesporu Mykény nacházející se na severovýchodě poloostrova Peloponés. Jde o trosky snad nejstaršího řeckého města a hradu krále Agamemnona, jenž podle Homéra bojoval v trojské válce.

celý článek

 

Smaragdový ostrov Korfu

Smaragdový ostrov Korfu

Malebný řecký ostrov je největší a nejseverněji položený v Jónském moři. Korfu vás zaujme svou krásou, šarmem, svěžestí, rázovitými vesničkami s kouzelnými přístavy. V nich můžete najít rybářské bárky a taverny, které lákají k posezení. Po celém ostrově spatříte obrovské množství cypřišů, olivovníků, pinií a citrusů.

celý článek

 

Argos, centrum mykénské kultury

Argos, centrum mykénské kultury

Řecké město Argos bylo v minulosti hlavním centrem mykénské kultury na Peloponésu. Právě zde se údajně zrodila nejkrásnější žena světa, pozdější manželka spartského krále Meneláa, Helena trojská. Většina památek, které se ve městě podařilo dochovat, pochází až z doby klasické.

celý článek

 

Rethymno, město a přístav na Krétě

Rethymno, město a přístav na Krétě

Rethymno je hlavním městem stejnojmenného hornatého krétského kraje, rozkládá se na severním pobřeží ostrova, asi 80 km od hlavního města Heraklionu. Je kulturním centrem ostrova a patří k nejkrásnějším městům na Krétě. Kontrastuje v něm historická část s moderní čtvrtí a na návštěvníky tak dýchá jedinečná atmosféra.

celý článek

 

Chalkida, jen krůček od pevniny

Chalkida, jen krůček od pevniny

Chalkida je hlavním městem řeckého ostrova Evia, který je po Krétě druhým největším ostrovem v zemi. Průmyslový přístav města Chalkida je většinou první atrakcí, která čeká na návštěvníky po příjezdu na ostrov. Jinak se ovšem město pyšní mnoha historickými a architektonickými klenoty, které stojí za to vidět.

celý článek

 

Lesbos - nádherně zelený ostrov básnířky Sapfó

Lesbos - nádherně zelený ostrov básnířky Sapfó

Třetí největší ostrov Řecka zaujme nádhernými plážemi, tradičními vesničkami, rozmanitou faunou a flórou, obrovským množstvím olivovníků a také historickými stavbami, přístavy a samozřejmě tradičními kavárnami a restauracemi nejen s mořskými specialitami. Tou hlavní předností je ale fakt, že ostrov si dosud zachoval původní atmosféru.

celý článek

 

Vánoce v Řecku

Vánoce v Řecku

Vánoce v Řecku jsou svátkem narození Krista. Slaví se 25. prosince a znamenají druhý největší pravoslavný svátek po Velikonocích (Pascha). Po Vánocích začíná půst, který trvá 40 dní - nazývá se Sarakosty.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA