Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Smaragdový ostrov Korfu

Malebný řecký ostrov je největší a nejseverněji položený v Jónském moři. Korfu vás zaujme svou krásou, šarmem, svěžestí, rázovitými vesničkami s kouzelnými přístavy. V nich můžete najít rybářské bárky a taverny, které lákají k posezení. Po celém ostrově spatříte obrovské množství cypřišů, olivovníků, pinií a citrusů.

Severní pobřeží Korfu je dlouhodobě velmi oblíbeným cílem leteckých zájezdů. Nejen turisté z České republiky jsou tímto nádherným ostrovem úplně nadšeni. Mnoho slavných osobností spojilo svůj život či jméno s touto oblíbenou destinací - například Johan Wolfgang Goethe, Oscar Wilde nebo manželka rakouského císaře Františka Josefa I. Alžběta, zvaná Sissi.

Korfu také nabízí bohatou historii a zajímavou ostrovní architekturu. Plánujete-li poznávací zájezd, jistě budete rádi, že ostrov je posetý velkým množstvím památek, které stojí za to navštívit. Rekreaci si můžete zpestřit návštěvou klasicistního zámečku Achillion, kde prožila značnou část svého života císařovna Sissi. Dalším hezkým zážitkem z vaší dovolené by se také mohla stát procházka ke zřícenině byzantského hradu Angelokastro ze 13. století či k nejjižnějšímu bodu ostrova, kterým je mys Asprokavos. Stojí tam opuštěný klášter a nad ním 130 metrů vysoké skály.

Mnoho žen v minulosti hledalo zázračné receptury, jak si uchovat svou mladistvou krásu. Císařovna Sissi si svou svěžest uchovávala sportem, přísnou dietou a pobytem na čerstvém vzduchu právě na ostrově Korfu. Jestli si chcete i vy zachovat svou krásu a šarm, rozhodně byste tady měli zavítat.

Ostrov Korfu vypadá jako rozkvetlá zahrada. Najdete na něm kromě zmíněných olivovníků, citrusů, cypřišů a pinií také jalovce, borovice, pistáciovníky, planiku, sépii a oleandry, a tak se vám bude skvěle relaxovat. Skutečným pokladem, který na Korfu najdete, je 50 druhů zemních orchidejí. Chcete-li se o flóře a fauně dozvědět zábavou formou více, doporučujeme přečíst si knihu známého anglického zoologa Geralda Durella „O mé rodině a jiné zvířeně“.

Na ostrově jsou k vidění i drobné zkameněliny mořských živočichů a rostlin. Dodnes nám připomínají dávný původ hornin, ze kterých je ostrov složen. Severní část Korfu je poměrně hornatá. Nachází se zde nejvyšší pohoří Pantokrator, které tvoří vápence a dolomity. Základní stavební kámen pro celý ostrov je proto vápenec.

Na Korfu je několik zajímavých míst, které rozhodně doporučujeme navštívit: hlavní město Korfu, klášter Vlacherna, letohrádek císařovny Sissi ve vesničce Gastouri, pohoří Pantokrator, turistické místo Paleokastritsa s blízkými jeskyněmi u moře, vesnička Lakoness, vyhlídka Bela Vista nebo letovisko Sidari s bizarními skalními útesy.

V blízkosti Korfu je řada dalších ostrovů: Gravia, Antipaxos, Lagudia, Paxos, Vidos, Pontikonissi (známý myší ostrov), z nichž můžete několik navštívit v rámci bohaté nabídky fakultativních výletů.

Věříme, že se vám bude líbit nejen na námi doporučených místech, ale na celém ostrově a pobyt vám přinese radost a osvěžení…

Základní informace o ostrově Korfu:
   Hlavní město: Korfu
   Plocha ostrova: 592 km²
   Počet obyvatel: přes 100 000
   Nejvyšší vrchol: Pantokrator - 906 m. n. m.
   Patron ostrova: Sv. Spyridon
   Osobnost: Císařovna Sissi
   Doba letu z Prahy: 2 hodiny a 5 minut

Dovolená s CK VTT - specialistou na Řecko, řecké ostrovy a Kypr.
Prolistujte si náš nový katalog Léto 2011 (www.vtt.cz) a vyberte si dovolenou snů, třeba i na ostrov Korfu…

- PR článek -

VENUS TRADE AND TOURS, spol. s r.o.
Ječná 10
120 00 PRAHA 2
224 919 176, 224 918 461, 224 920 177
info@vtt.cz

Josefská 8
602 00 BRNO
542 210 736, 602 663 132

brno@vtt.cz
www.vtt.cz

Článek byl zobrazen 8 665 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA