Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Řecko - letoviska, lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Řecko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Řecko.

Rhodos – kde stával sedmý div světa

Rhodos – kde stával sedmý div světa

Rhodos, jehož břehy jsou omývány Egejským mořem, je jedním z největších a nejnavštěvovanějších řeckých ostrovů. Patří do souostroví Dodekanésos a je ideální destinací pro všechny, kdo touží přes den lenošit na slunci a v noci si užívat v barech a diskotékách. Díky své rozlehlosti však nabízí spoustu dalších možností, jak strávit dovolenou.

celý článek

 

Karpathos – opuštěný ráj

Karpathos – opuštěný ráj

Řecký ostrov Karpathos, patřící do Dodekanéského souostroví, bývá často považován za jeden z nejkrásnějších ostrovů v zemi. Může za to zdejší různorodá krajina, zelené stráně, skaliska, písečné pláže a nádherně azurové moře. Lidé sem jezdí načerpat energii a vychutnat si tu pravou Řeckou atmosféru, která na ostrově panuje.

celý článek

 

Symi – ochutnejte nejlepší řecký chléb

Symi – ochutnejte nejlepší řecký chléb

Nedaleko tureckého pobřeží se z hlubin Egejského moře vynořuje malinkatý řecký ostrůvek Symi, který svého času proslul jako největší producent mořských hub na světě i jako strategické místo během válečných výprav. Je těžké uvěřit, že v dobách největší slávy zde žilo 30 tisíc lidí, tedy ještě více než na sousedním mnohem větším Rhodosu.

celý článek

 

Athos - ženám vstup zakázán

Athos - ženám vstup zakázán

Athos určitě nepatří mezi typická turistická místa. Tento poloostrov se svou Svatou horou má stále svá specifika a pořád jej obestírá jistý závoj tajemna. Jde o malou mnišskou republiku s dlouhou historií, která je sice od dob balkánských válek součástí Řecka, avšak stále má autonomní status.

celý článek

 

Kavala – vstupní brána k ostrovům Egejského moře

Kavala – vstupní brána k ostrovům Egejského moře

Kavala je velkým rušným přístavním městem situovaným na severu Řecka, v prefektuře Makedonie, která vyniká nejen zeměpisnou, ale také historickou a politickou rozmanitostí. Samotné město je považováno za vstupní bránu k ostrovům na severu Egejského moře a severního Dodekaneského souostroví.

celý článek

 

Lykavittos je přírodní rozhlednou řeckých Athén

Lykavittos je přírodní rozhlednou řeckých Athén

Athénské čtvrti Lykavittos vévodí stejnojmenný kopec, který bývá někdy nazýván také Lykabettos. Jde o největší athénský vrcholek, který dosahuje nadmořské výšky 277 metrů a je viditelný z jakéhokoliv místa v centru řecké metropole. Z jeho vrcholku se naskýtá nádherný výhled, proto si jeho návštěvu rozhodně nenechejte ujít.

celý článek

 

Evia – zapomenutý kraj

Evia – zapomenutý kraj

Ostrov Evia je druhým největším ostrovem v Egejském moři. Leží zhruba uprostřed Řecka mezi pevninou a souostrovím Sporady. Řekové o krásách ostrova dobře vědí, ale turistů sem zatím během roku zavítá jen relativně málo. Může za to především nedostatečná propagace a absence ostrova v turistických průvodcích.

celý článek

 

Patmos – Egejský Jeruzalém

Patmos – Egejský Jeruzalém

Součástí Dodekanéského souostroví roztroušeného v Egejském moři je i malý ostrůvek Patmos, ležící mezi Lerosem a Ikarií. Jakkoliv se zdá být Patmos bezvýznamný, opak je pravdou - hrál důležitou roli zejména v řecké historii křesťanství.

celý článek

 

Kastoria – město kostelů

Kastoria – město kostelů

Malebná a skromná Kastoria ležící v západní Makedonii, na úzkém poloostrově vybíhajícím do stejnojmenného jezera, je Řeky považována za nejkrásnější město v zemi. Toto asi 20 tisícové město ukrývá totiž nejeden poklad. Může se pochlubit jak nádhernou okolní přírodou, kopcovitou krajinou, tak řadou kulturních i historických památek.

celý článek

 

Alónissos – útočiště tuleňů

Alónissos – útočiště tuleňů

Alónissos je jedním z ostrovů náležejícím k souostroví Severní Sporady v Egejském moři. Je poměrně izolovaný a turistický ruch zde zatím není příliš rozvinutý. Možná právě proto má stále co nabídnout, oplývá nádhernou hornatou krajinou s rozkvetlými loukami, piniovými a olivovými háji.

celý článek

 

Chania - krétské Benátky

Chania - krétské Benátky

Na západním pobřeží Kréty se rozkládá Chania, která je považována za jedno z nejkrásnějších měst ostrova. Ne nadarmo bývá město místními obyvateli nazýváno „Kráskou západu“ nebo „Krétskými Benátkami“. Toto přirovnání je více než výstižné a svědčí o jedinečnosti Chanie.

celý článek

 

Kefalonie – ostrov kapitána Correliho

Kefalonie – ostrov kapitána Correliho

Kefalonie je s rozlohou 781 km2 největším ostrovem Jónského souostroví a šestým největším ostrovem Řecka. Tento obrovský zelený ostrov se pyšní nádhernou nedotčenou přírodou, krásnými velkými plážemi, pestrou vegetací, výskytem vzácných živočichů a azurově modrým mořem. Je tak ideální destinací pro strávení pohodové a klidné dovolené.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA