Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Lykavittos je přírodní rozhlednou řeckých Athén

Athénské čtvrti Lykavittos vévodí stejnojmenný kopec, který bývá někdy nazýván také Lykabettos. Jde o největší athénský vrcholek, který dosahuje nadmořské výšky 277 metrů a je viditelný z jakéhokoliv místa v centru řecké metropole. Z jeho vrcholku se naskýtá nádherný výhled, proto si jeho návštěvu rozhodně nenechejte ujít.

Nejkrásnější výhled se otevírá směrem na Akropoli a dále na přístav Pireus a Egejské moře. Za dobrého počasí je možné dohlédnout až na ostrov Egina. Kdo chce Lykavittos navštívit, může se na něj vydat buď pěšky, nebo využít kabinovou lanovku. Zdatnějším jedincům lze cestu pěšky k vrcholu doporučit, pěšina se vine mezi voňavými borovicemi, je příjemná, ale samozřejmě únavná. Za běžných okolností výstup nevyžaduje žádnou zvláštní tělesnou kondici, ale uprostřed parného léta by každý nemusel tuto zátěž snést. Je tak třeba celou věc dobře zvážit.

Lykavittos, Athény

Lanovka vede z horního konce ulice Plutarchou a je v provozu až do půlnoci. Skvělým zážitkem je tak noční výlet, kdy se nahoře můžete pokochat Athénami plnými světýlek, ukládajícími se ke spánku. Na vrcholku Lykavittos stojí kaple sv. Jiří neboli Agios Georgios. Tato bíle omítnutá stavba byla vybudována v 19. století. Svátek sv. Jiří se zde slaví 23. dubna, takže pokud byste v tuto dobu byli zrovna v Athénách, nenechte si jej ujít.

Lykavittos, Athény

Nedaleko kaple najdete restauraci, v níž jsou ceny nepatřičně vyšší než v jiných částech města. Od jejích stolků se totiž nabízí ten nejkrásnější výhled na metropoli, zejména pak v noci, kdy je osvětlený i Parthenon. Na druhé straně kopci sídlí pod širým nebem divadlo Lykavittos, ve kterém probíhají největší athénské koncerty. Hraje se zde vše – od klasické a taneční hudby až po rock.

- jap -

Předchozí články z Řecka:
Tinos - místo zjevení Panny Marie
Řecká architektura
Ioanina – centrum turecké moci
Pohoří Pindos - nejodlehlejší kout Řecka
Samos - vinařský ráj

Článek byl zobrazen 7 686 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA