Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Řecko - letoviska, lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Řecko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Řecko.

Vravron - naleziště známé také pod názvem Bauron

Vravron - naleziště známé také pod názvem Bauron

Nedaleko Athén se rozkládá rozsáhlé naleziště Vravron známé také pod názvem Bauron. Leží asi 8 km severovýchodně od Markopoulonu a kromě trosek dávných staveb zde dnes najdete i zajímavé muzeum a malou vesnici.

celý článek

 

Elounda – luxusní krétské letovisko

Elounda – luxusní krétské letovisko

Elounda je jedním z nejlepších a nejluxusnějších letovisek na Krétě. Leží v Mirabellském zálivu a její okolí tvoří jedna velká laguna, kde je spousta zeleně, klid pro relaxaci i dostatek možností zábavy. Je směsicí starověku a moderní doby, na své si zde proto přijdou jak milovníci historie, tak i lidé toužící po luxusu plážového střediska.

celý článek

 

Athény - Muzeum Benaki

Athény - Muzeum Benaki

V athénské čtvrti Kolonaki se na rohu Národního parku nachází Muzeum Benaki, které je jednou z nejdůležitějších řeckých institucí, jež se snaží uchovat a chránit kulturní odkaz helénismu. Je jedním z největších a také nejstarších muzeí v Řecku.

celý článek

 

Karystos s pevností Castello Rosso

Karystos s pevností Castello Rosso

Na nejjižnějším výběžku ostrova Evia, který je po Krétě druhým největším řeckým ostrovem, se nachází atraktivní městečko Karystos, kterému dominuje středověká pevnost Castello Rosso.

celý článek

 

Národní zahrady v Athénách

Národní zahrady v Athénách

Na budovu řeckého Parlamentu v centru Athén navazují Národní, někdy též Královské zahrady - velký veřejný park založený v roce 1840 královnou Amálií. Zahrady jsou skvělým místem pro odpočinek od ruchu velkoměsta, poskytují opravdu poklidná a tichá zátiší.

celý článek

 

Ithaka – Odysseův ostrov

Ithaka – Odysseův ostrov

Řecký ostrov Ithaka proslavil především Homérův epos o králi Odysseovi, hrdinovi z Trojské války. S rozlohou 92 km2 je pátým největším ostrovem Jónského souostroví ležícím ve stejnojmenném moři. Díky absenci letiště zde tolik nepronikl turistický ruch, Ithaka si tak stále uchovává svůj typicky řecký ráz.

celý článek

 

Parnas - pohoří zasvěcené Apollonovi

Parnas - pohoří zasvěcené Apollonovi

Velkolepé pohoří Parnas rozkládající se v oblasti středního Řecka kdysi patřilo k nejposvátnějším místům antického Řecka. Pohoří bylo zasvěceno Apollonovi a múzám, pod masívem Parnasu navíc dodnes stojí zbytky nejproslulejší věštírny starověku - Delf. Právě zde věštkyně Pýthia předpovídala osudy vládcům a říším.

celý článek

 

Faistos na Krétě – jeden z pozůstatků minojské civilizace

Faistos na Krétě – jeden z pozůstatků minojské civilizace

Na řeckém ostrově Kréta se v místech, odkud se naskýtá nádherný výhled na širokou a úrodnou planinu Messara, rozkládá druhý největší a nejdůležitější minojský palác Faistos (někdy též Festos či Phaistos). Není sice tak dokonale zrekonstruovaný jako známější palác v Knossu, ale zato oplývá jinými přednostmi.

celý článek

 

Kouzelné město Korfu

Kouzelné město Korfu

Na východním pobřeží nejsevernějšího z Jónských ostrovů – řeckého ostrova Korfu, se nachází stejnojmenné hlavní město, často také nazývané Kerkyra. Jeho architektura na sobě nese patrné vlivy byzantských, benátských, francouzských i anglických vládců. Zdejší život byl po staletí ovlivňován cizími kulturami, které daly městu neobvyklé kouzlo.

celý článek

 

Athény - Plaka

Athény - Plaka

Plaka byla již v byzantských dobách centrem všedního života Atéňanů. Jde tedy o nejstarší čtvrť řecké metropole, která se rozkládá u východního úpatí Akropole. V současné době je jedním z nejnavštěvovanějších míst v Athénách, úzké uličky lemované obchody a tavernami zde vytváří nezapomenutelnou atmosféru.

celý článek

 

Řecko – dovolená s eTravel.cz

Řecko – dovolená s eTravel.cz

Snad každý touží prožít neuvěřitelnou dovolenou, která bude příjemná, plná slunce a zábavy. Pro mnoho lidí je právě Řecko symbolem takové dovolené. Nabízí nádherné pláže, kouzelné ostrovy, výtečnou kuchyni a nekončící pohodu místních taveren.

celý článek

 

Agios Nikolaos - oblíbené letovisko na ostrově Kréta

Agios Nikolaos - oblíbené letovisko na ostrově Kréta

Agios Nikolaos je hlavním městem krétské provincie Lassithi rozkládající se na východě ostrova. Založeno bylo v roce 1869 na místě tehdejší benátské pevnosti Mirabello, která dala jméno celému zálivu. Dnes je to jedno z nejoblíbenějších, nejstarších a nejnavštěvovanějších letovisek na Krétě.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA