Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Řecko - letoviska, lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Řecko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Řecko.

Krajina splněných přání – oblast Chanie, Kréta

Krajina splněných přání – oblast Chanie, Kréta

Kraj Chania patří k nejkrásnějším, nejzelenějším a nejúrodnějším oblastem Kréty. Tato oblast je známá především svojí překrásnou přírodou - 75 % předních přírodních rezervací Kréty se nalézá právě zde a většina chráněných živočichů i rostlin rovněž.

celý článek

 

Zelený ostrov Lefkada

Zelený ostrov Lefkada

Ostrov nádherných, romantických pláží a jedinečných přírodních scenérií, místo, které uchvátí každého, kdo vnímá krásu přírody.

celý článek

 

Za krásami Peloponésu aneb cesta do Tola

Za krásami Peloponésu aneb cesta do Tola

Kdo se rozhodne navštívit Řecko poprvé, doporučujeme jako bránu do řeckého světa, zvolit si Peloponés a nádherné letovisko TOLO. Tak jako řecká abeceda začíná od písmene Alfa, tak Tolo zaujímá první místo v návštěvnosti Peloponésu.

celý článek

 

To nejlepší z ostrova Lesbos

To nejlepší z ostrova Lesbos

Dovolená na ostrově Lesbos s cestovní kanceláří BRENNA – pobyty letecky z Brna a Ostravy – nabídky LAST MINUTE ZÁJEZDŮ v cenách od 8.990 Kč!

celý článek

 

Karpathos – mezi tradicemi a globalizací

Karpathos – mezi tradicemi a globalizací

Řecko je známé jako země, která má kromě své pevninské části i značné, prakticky nespočitatelné množství ostrovů a ostrůvků. Mezi četná řecká souostroví patří rovněž Dodekany (v řečtině Dodekanés nebo Dodekanésos), což znamená „Dvanáctiostroví“.

celý článek

 

Kefalonia - Odysseovo království

Kefalonia - Odysseovo království

Krásné hory, průzračný vzduch a čisté moře, to jsou ingredience, které ve větší nebo menší míře najdeme na mnoha řeckých ostrovech. Už Homér se rozplýval nad krásami jejich přírody. Jeho nejslavnější hrdina, Odysseus, údajně pocházel z ostrova Ithaka.

celý článek

 

Niforeika - klidná oáza na Peloponésu

Niforeika - klidná oáza na Peloponésu

Jedním z nejklidnějších řeckých letovisek je Niforeika. Jestliže k životu nepotřebujete rušná nábřeží, spoustu obchodů, nočních podniků, barů a diskoték, zdá se být Niforeika tím pravým místem pro strávení dovolené. Je to vlastně malá vesnice, ležící na severozápadě poloostrova Peloponés, konkrétně mezi Kalamaki a Kato Achala a asi 29 kilometrů od Patry.

celý článek

 

Ke kořenům Olympiády

Ke kořenům Olympiády

I ti, kteří se o sport příliš nezajímají, znají Olympijské hry. Pro mnoho lidí, sportovců i diváků, jsou vrcholem toho, co lze ve sportu dokázat. Je to skutečný fenomén a zároveň zajímavá ukázka toho, jak se prastará tradice může nejen zachovat, ale i rozvinout v masovém měřítku.

celý článek

 

Kalamata - město oliv

Kalamata - město oliv

Hlavním městem řecké provincie Messenie na poloostrově Peloponés je Kalamata (dříve Kalamai). Má necelých 60 tisíc obyvatel a z regionálního hlediska je to důležitý vývozní přístav pro místní zemědělské i jiné výrobky. Nejznámějšími jsou tmavé olivy, olivový olej, med, fíky a sladké „pastelli“ z medu a sezamu.

celý článek

 

Lefkada - tak trochu jiné Řecko

Lefkada - tak trochu jiné Řecko

Řecko, jak známo, není jen pevninská část. Patří k němu i celá řada ostrovů a ostrůvků, více či méně známých a navštěvovaných. Některé jsou si dosti podobné, ale jeden je přece jen jiný. Lefkada je jedním ze sedmi ostrovů v Jónském moři a najdeme ji jižně pod ostrovem Korfu.

celý článek

 

Fira - hlavní město na sopce

Fira - hlavní město na sopce

Ostrov Santorini, dříve místo jednoho z nejděsivějších sopečných výbuchů ve známé historii, patří dnes mezi nejoblíbenější turistické destinace Řecka. Jeho hlavním městem je Fira nebo také Thira či Thera, což jsou všechno jen různé přepisy stejného řeckého názvu a rovněž také dnešní oficiální název souostroví Santorini.

celý článek

 

Prázdninové zastaveníčko na Porosu

Prázdninové zastaveníčko na Porosu

Poros je považován za nejkrásnější ze Saronských ostrovů. Ať už s tímto tvrzením souhlasíte nebo ne, je to v každém případě jedno z nejklidnějších míst, kde se můžete bezstarostně oddávat relaxaci a užívat si příjemné chvíle vaši dovolené u moře.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA