Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Za krásami Peloponésu aneb cesta do Tola

Kdo se rozhodne navštívit Řecko poprvé, doporučujeme jako bránu do řeckého světa, zvolit si Peloponés a nádherné letovisko TOLO. Tak jako řecká abeceda začíná od písmene Alfa, tak Tolo zaujímá první místo v návštěvnosti Peloponésu.

- PR článek -

Tolo je jedno z nejkrásnějších letovisek v Řecku, kde turisté naleznou vše, po čem na cestách touží - krásné pláže, čisté moře, nádherná příroda a historií opředené letovisko a jeho okolí, dostatek nabízených služeb a ochotní místní obyvatelé.

Tolo je větší přímořské letovisko s teplým klimatem po celý rok a s dlouhou letní sezónou, nacházející se v jedné z nádherných zátok Argolského zálivu. Přímořské letovisko Tolo je postavené podél hlavní pobřežní promenády, bočních uliček a do kopců. Leží uprostřed antického Řecka, což je předpokladem pro seznámení se s uměním,  krásou, kulturou a historií takových míst, jako jsou například Athény, Korint, Epidaurus, Mykény, Nafplio, Olympie, Sparta, Mystras i Delfy.

Pláže v Tolu jsou písečné, s pozvolnými vstupy do moře. Zdejší moře, zvané Sarónské, je tyrkysově modré a krásně čisté. Nedaleko Tola leží překrásné divoké pláže, které stojí za Vaší pozornost.
V letovisku je spousta možností jak strávit příjemnou a nezapomenutelnou dovolenou. V Tolu vyrostlo několik ubytovacích zařízení, nejde však o velké hotelové komplexy, které naleznete například na Kypru, ale o příjemné malebné apartmány a studia, které nenarušují vzhled letoviska.

Poloostrov Peloponés, který dostal jméno podle bájného hrdiny Pelopse, je místem v Řecku, kudy doslova a do písmene kráčela historie hrdého a sebevědomého řeckého národa. Většina z nás se touží podívat do kolébky civilizace, za hrdiny a bohy bájného Řecka. Doba starověku zde zanechala ohromné kulturní dědictví, které každoročně přijíždí obdivovat milióny návštěvníků.

Krajinu charakterizují zalesněná pohoří a pobřeží, která jsou lemována písečnými plážemi. Na východě poloostrov oblévá Krétské moře a na západě moře Jónské. Jeho malebnost podtrhují nekonečné pomerančové a citrusové háje, fíkovníky, cypřiše, eukalypty, olivy, agáve a vše co patří ke zdejší bujné vegetaci. Díky své poloze a výbornému klimatu letní sezóna na Peloponésu trvá od dubna do října.

Poloostrov Peloponés se skládá ze 7 krajů. Nejznámější je pravděpodobně Argolida, kde se nachází turisticky obdivované letovisko Tolo.

Peloponés bychom mohli považovat i za ostrov, protože byl od pevniny uměle oddělen Korintským kanálem. Při pohledu z mostu, který oba břehy spojuje 70 metrů nad hladinou moře, se vám možná zamotá hlava.

Máte rádi historické památky a řecké legendy? Pak právě vás by měl pobyt na Peloponésu uspokojit nejvíc. K nejnavštěvovanějším lokalitám patří Korint, Sparta, Olympie, Epidaurus, Mykény, Mystra nebo Tiryns.

Korint je obchodní centrum poloostrova. Jeho moc plynula z bohatství, které přinesl obchod a poplatky za přepravu přes Korintskou šíji.

Sparta patřila ve starověku k nejmocnějším řeckým městským státům. Sparťané byli známi jako zdatní bojovníci a legendu z nich udělala proslulá bitva u Thermopyl. Dnes tu můžete vidět zbytky akropole a divadla, archeologické muzeum, chrám Atény Chaioikos a sochu krále Leonida, který padl při statečné obraně Thermopylského průsmyku.

Olympii, místo zrodu olympijských her. Dochovalo se tu více památek než ve Spartě. Prohlédnout si můžete antický stadion, hipodrom, gymnazion nebo Héřin chrám, kde se dodnes zapaluje olympijský oheň.

Epidaurus – místo, kde můžete obdivovat krásně zachovaný amfiteátr, kde se dodnes hrají řecká dramata. Uvidíte také základy Asklépiova chrámu (léčebného centra v antice), svatyni egyptských bohů, sportovní stadion, komplex lázní…

Mykény jsou zajímavou archeologickou lokalitou Peloponésu. Dříve patřily k hlavním střediskům řecké civilizace. Prohlédněte si tu hlavně hrad se známou Lví bránou. V tomto hradě byly nalezeny mnohé poklady, z nichž nejznámější je Agamemnonova zlatá maska.

Poloostrov Peloponés se těší na Vaši návštěvu!

Nabídku zájezdů na poloostrov Peloponés, Řecké ostrovy a Kypr pro Vás připravila CK Venus Trade and Tours – Specialisté na Řecko a Kypr, naleznete ji na www.vtt.cz.

Venus Trade and Tours (VTT)
Ječná 10
120 00 Praha 2

Telefon: 224 919 176
Web: http://www.vtt.cz
Email: info@vtt.cz

Článek byl zobrazen 9 601 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA