Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Řecko - letoviska, lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Řecko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Řecko.

Dovolená na lodi s CK Riviera Tour

Dovolená na lodi s CK Riviera Tour

CK Riviera Tour je rodinná cestovní kancelář, která nabízí netradiční dovolenou na lodi ať už pro jednotlivce, kamarády, manželské páry nebo hlavně pro rodiny s dětmi. Každý z nás může zažít něco nového, něco zajímavého, něco vzrušujícího. Přejděme konečně od předsudků dovolených strávených na přeplněných plážích k pohodlné dovolené na lodi za velmi překvapivé ceny.

celý článek

 

Východní Kréta - pokladnice nevšedních zážitků

Východní Kréta - pokladnice nevšedních zážitků

Kréta vám může nabídnout mnohem více než jen slunce, moře, pláže, olivy. Je to ostrov s bohatou historií, jedinečnou přírodou, bohatou nabídkou služeb, kde bude i nejnáročnější turista spokojený. Při vstupu na tento ostrov zažijete tolik nevšedních zážitků, že se Vám jej bude jen těžko opouštět.

celý článek

 

Athény - Náměstí Omonoia

Athény - Náměstí Omonoia

V centru Athén se rozkládá Plateia Omonoia, tedy Klidné náměstí, jehož název je poněkud zavádějící. Omonoia totiž patří mezi nejrušnější místa v metropoli a po náměstí Syntagma je také jejím druhým největším centrem. Najdete na něm spoustu hotelů, bank i obchodních domů.

celý článek

 

Řecká kuchyně – zdravá a lehká

Řecká kuchyně – zdravá a lehká

Jelikož Řekové považují jídlo za jednu z nejdůležitějších součástí života, dávají si na jeho přípravě opravdu záležet. Řecká kuchyně patří mezi nejstarší a nejoblíbenější kuchyně světa. Má dlouhou tradici, řecké kulinářské umění je známé již od starověku, tedy více jak 3000 let. Jeho tajemství spočívá především v rozmanitosti a jednoduchosti.

celý článek

 

Zastavení v Heraklionu

Zastavení v Heraklionu

Krétské hlavní město Heraklion je pátým největším řeckým městem. Leží na severním pobřeží ostrova, kde je omýváno Krétským mořem a má své jedinečné kouzlo. Heraklion je správním střediskem Kréty teprve od roku 1972, kdy převzalo kralování po městě Chania.

celý článek

 

Delfy - starověká věštírna a střed světa

Delfy - starověká věštírna a střed světa

V oblasti středního Řecka se severozápadně od Athén rozkládá významné archeologické naleziště opatrující antické město Delfy, jež bylo v minulosti starými Řeky považováno za střed světa. Každý, kdo se rozhodne podniknout cestu za hranice hlavního města, by tak rozhodně neměl návštěvu Delf vynechat.

celý článek

 

Athény

Athény

Na poloostrově Attika se poblíž Sarónského zálivu rozkládá řecká metropole Athény, ve které žije okolo 5 milionů obyvatel, což je téměř čtvrtina řecké populace. Hlavní město Řecka nabízí nespočet kulturních památek a muzeí, bohatý noční život i množství turistických atrakcí. Velkým problémem však bývá značný dopravní ruch a s ním spojený smog.

celý článek

 

Nafplio - nejkrásnější město Peloponésu

Nafplio - nejkrásnější město Peloponésu

Malebné přístavní město Nafplio ležící na východním pobřeží Peloponésu je Řeky označováno za nejkrásnější město celého poloostrova. Jeho kouzlo spočívá nejen v architektuře, ale také v nádherných vyhlídkách a příjemné atmosféře. Navíc se může pochlubit bohatou historií, která se zřetelně odráží i na jeho dnešní podobě.

celý článek

 

Rafina - hlavní přístav pro trajekty

Rafina - hlavní přístav pro trajekty

Na východním pobřeží řeckého poloostrova Attika se nedaleko Athén rozkládá město Rafina, ve kterém se nachází hlavní přístav pro trajekty a rychlé křídlové čluny mířící k nedalekým ostrovům.

celý článek

 

Skiathos – Ostrov mládí

Skiathos – Ostrov mládí

Do souostroví severní Sporady, které se rozprostírá nedaleko východního pobřeží řecké pevniny, náleží ostrov Skiathos, který je doslova Mekkou vyznavačů slunečních paprsků. Masová turistika zde propukla ve velkém, pobřeží lemují nekončené řady stejně vypadajících vil, hotelů, obchodů, barů a restaurací, které postrádají jakousi osobitost.

celý článek

 

Relaxace u Prespanských jezer

Relaxace u Prespanských jezer

Na severovýchodě Řecka se nedaleko hranic s Albánií a Makedonií rozkládají dvě Prespanská jezera – Mikri a Megali Prespa, která jsou nejvýše položenými jezery na celém Balkáně. Toto pohraniční území budí dojem kraje, kam moderní svět zatím nezasáhl. Je tak oázou klidu a pravým rájem pro volně žijící zvěř.

celý článek

 

Mani – poloostrov kamenných věží

Mani – poloostrov kamenných věží

Poloostrov Mani je pomyslným třetím „prstem“ Peloponésu a zároveň je nejjižnějším místem evropského kontinentu. Podle pověsti se právě zde nachází legendární Hádesův vchod do podsvětí. Každý, kdo do Mani zavítá, bude překvapen nevlídností zdejší krajiny, která je navíc posetá tajuplnými kamennými věžovými domky.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA