Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Východní Kréta - pokladnice nevšedních zážitků

Kréta vám může nabídnout mnohem více než jen slunce, moře, pláže, olivy. Je to ostrov s bohatou historií, jedinečnou přírodou, bohatou nabídkou služeb, kde bude i nejnáročnější turista spokojený. Při vstupu na tento ostrov zažijete tolik nevšedních zážitků, že se Vám jej bude jen těžko opouštět.

- PR článek -

5 důvodů proč zvolit Krétu jako cíl Vaší dovolené
Krásné pláže s azurovým mořem – Ostrov je omýván na severu Krétským a na jihu Libyjským mořem. Krétské pláže patří k nejkrásnějším v Evropě, mimo mezinárodního ocenění modrou vlajkou (hodnotící čistotu a upravenost pláží) se mohou tamní pláže chlubit i mediální slávou, vždyť jsou obdivovány v ne jednom snímku amerických režisérů. Pláží je tu opravdu celá řada, patří k nim např. slavná pláž Elafonissi s růžovým pískem nebo laguna v zátoce Tigani Balos, kde svoji jachtu zakotvili i princ Charles a princezna Diana při své svatební cestě. Přesvědčte se o jejich kráse sami!

Rozmanitost Kréty - Kréta může uspokojit jak milovníky přírody, tak historie. Zdejší hory, jeskyně a soutěsky lákají každoročně tisíce turistů k výletům. Mínojské paláce, pravoslavné kláštery a řada benátských a tureckých památek patří také k důvodu, proč by vaše kroky měly směřovat právě na Krétu.

Krétská gastronomie - zdejší kuchyně je nejen velmi chutná, ale patří i k nejzdravějším v  Evropě. Na Krétě jsou dominantními plodinami olivy, vinná réva a zelenina s ovocem. Z tohoto výčtu jasně vyplývá, že i řecká kuchyně na Krétě bude zdravá a lehká. Pokud milujete dobré jídlo a rádi ochutnáváte speciality různých zemí a míst, pak vězte, že na Krétě svůj apetit jistě uspokojíte. Ochutnejte a zažijete jedinečný kulinářský zážitek.

Krétští obyvatelé - Velice hrdí, ale přátelští a společenští Kréťané se určitě zaslouží o to, aby Vaše dovolená na tomto ostrově byla nezapomenutelným zážitkem nejen pro Vás, ale i pro ostatní Vaše blízké.

Příhodné počasí – Díky svému počasí patří Kréta k nejpřitažlivějším turistickým destinacím v Evropě a proležet na pláži tu můžete takřka celou sezónu v kuse.

Během Vašeho pobytu na Krétě doporučujeme navštívit:
Palác Knossos – nejznámější Krétská archeologická lokalita. Říká se, že kdo nebyl v Knóssu, nebyl na Krétě. V mínojské době se s největší pravděpodobností jednalo o hlavní sídlo vladaře celé Kréty, Mínóa.

Matala – středisko hippies ze 60. let.

Samaria – nejdelší soutěska (18 km dlouhá, až 300m hluboká)

Řecké taverny, kde si vychutnáte pravou řeckou pohodu při degustaci řeckého vína či ochutnávce řecké speciality.    

Santorini – proslulý ostrov Vás nadchne a uchvátí. Tradiční ostrovní architektura a bílomodré barevné kombinace Vás jistě osloví.   

Celý ostrov můžeme pomyslně rozdělit na západní část s centrem Chania a východní část s centrem Heraklion.

Východní část ostrova Kréta
Nabízí zajímavá místa, od pevnostních pozůstatků na ostrově Spinalonga, přes neobvyklou  krajinu plošiny Lasíthi, až k jedinečným freskám v kostele. Všechny tyto překvapivá místa můžete navštívit z největšího a nejoblíbenějšího letoviska východní Kréty  Ágios Nikolaos. Východní Kréta má také svůj podíl na pozoruhodných minojských nalezištích, z nichž nejvýznamnější je palác Zákros.

Na východním pobřeží ostrova můžete navštívit jediný palmový háj na Krétě, zvaný Vai. Je poměrně velmi rozsáhlý a zřejmě vznikl zásluhou egyptských mořeplavců. Větší část háje datlových palem je oplocena, slouží jako vědecká laboratoř.

Heraklion – je hlavní a největší město celé Kréty. Můžete zde navštívit například nejdůležitější obchodní přístav, benátskou pevnost, historické památky, archeologické muzeum i sídlo ortodoxního arcibiskupa.

Mezi nejnavštěvovanější turistická letoviska patří: Bali, Kokkini Hani. Gouves, Stalida, Elounda a Sissi.

Nabídku zájezdů na ostrov Kréta, pokladnici nevšedních zážitků, další Řecké ostrovy a Kypr pro Vás připravila CK Venus Trade and Tours – Specialisté na Řecko a Kypr, naleznete ji na www.vtt.cz.

Venus Trade And Tour, s.r.o. 
Ječná 10
120 00 Praha 2

Telefon: 224 919 176
Web: www.vtt.cz
Email: info@vtt.cz

 

 

 

 

 

Článek byl zobrazen 10 966 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA