Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Řecko - letoviska, lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Řecko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Řecko.

Naxos – řecký ostrov bájných bohů

Naxos – řecký ostrov bájných bohů

Dia, ostrov proměnění, ostrov Dionýsa a Apollóna, ostrov sv. Nikodéma. Pod všemi těmitonázvy se skrývá jeden z nejkrásnějších řeckých ostrovů Naxos. Největší ostrov souostroví udivuje architektonickými skvosty, typickou jižanskou přírodou, blankytným mořem i blýskavým mramorem řeckých chrámů.

celý článek

 

Město bohyně Athény

Město bohyně Athény

Řecko a historie, to jsou slova, která k sobě neodmyslitelně patří. Staří Řekové nebyli sice zdaleka první významnou civilizací v Evropě, ale vývoj na našem kontinentě bezpochyby na dlouho ovlivnili. Není divu, že i dnešní Řecko je plné památek a míst, kde si minulost podává ruku s přítomností.

celý článek

 

Olympská riviéra – ti bohové museli být šílení

Olympská riviéra – ti bohové museli být šílení

Turisty nejvyhledávanější místo ve středním Řecku s kilometry oblíbených písčitých pláží, průzračným Egejským mořem, bohatým společenským životem a populárními památkami – to je Olympská riviéra, území, vinoucí se 23 kilometrů po úpatí bájné hory Olympos, sídla řeckých bohů.

celý článek

 

Paros - Mramorový ostrov

Paros - Mramorový ostrov

Řeckých ostrovů je tolik, že se prý nedají spočítat. Podle mytologie vznikly tak, že Bůh rozhodil po stvoření světa do moře kameny, které mu zbyly. Jedna skupinka těchto kamenů tvoří souostroví Kyklady, turisticky vděčný cíl, kam však zatím míří poměrně málo Čechů.

celý článek

 

Pireus - největší přístav Řecka

Pireus - největší přístav Řecka

Řecko je zemí tisíců ostrovů a důležitou podmínkou pro jeho fungování je a vždy byla námořní doprava. Ve starověku pak byly lodě a schopní námořníci jednou z podmínek expanze a rozvoje v této oblasti. Není proto divu, že řecké osady vznikaly na pobřeží a byly vždy zároveň i přístavy.

celý článek

 

Thassos - lákání Sirén

Thassos - lákání Sirén

Nejsevernějším z řeckých ostrovů v Egejském moři je Thassos. Od pevniny je vzdálen jenom 8 kilometrů, a tak není divu, že plavba trajektem sem netrvá dlouho. Dostat se na Thassos je dnes jednoduché, lodě z pevniny vyplouvají několikrát denně do dvou přístavů - hlavního města ostrova Limenas a menšího městečka Skala Prinos.

celý článek

 

Korfu - ostrov bájných Fajáků

Korfu - ostrov bájných Fajáků

Ať už přijedete na jakýkoliv řecký ostrov, téměř pokaždé o něm uslyšíte, že je nejhezčí ze všech. Stejně tak o Korfu se říká, že patří mezi řeckými ostrovy k nejatraktivnějším. Ať už je to pravda nebo ne, je určitě ostrovem zajímavým.

celý článek

 

Athénská Akropole

Athénská Akropole

Každý kdo byl v řecké metropoli a nenavštívil tento malý pahorek, tyčící se nad moderním městem, musí se do Athén rozhodně ještě jednou vrátit. Parthenón, který je na něm vystavěn, patří totiž dodnes bezesporu k těm nejzajímavějším a nejzachovalejším antickým památkám v Řecku.

celý článek

 

Santorini - ráj na pekelných základech

Santorini - ráj na pekelných základech

Santorini. Je zajímavé, jak toto jméno v sobě spojuje děsivé mrazení s obrazem turistického ráje. Řecký ostrov Santorini (dříve Strongyle, Calliste či Theka), ležící na rozhraní Egejského a Krétského moře, se okolo roku 1 600 př. Kr. stal hrůzným dějištěm jedné z nejhorších katastrof ve známých dějinách lidstva.

celý článek

 

Vodní zábava na Korfu - akvapark AQUALAND

Vodní zábava na Korfu - akvapark AQUALAND

V roce 1995 začala na řeckém ostrově Korfu výstavba akvaparku AQUALAND. Trvalo to dva roky, než stavbaři mohli předat své dílo k užívání, ale výsledek stál za to. Aqualand je jeden z největších a nejlepších vodních parků v Evropě.

celý článek

 

Do Řecka vlastním autem

Do Řecka vlastním autem

Jestliže se rozhodnete strávit dovolenou v Řecku a nechcete celou dobu ležet na jednom místě, máte v zásadě několik možností. Zvolit si autobusový poznávací zájezd, můžete si na místě půjčit auto či motorku, a nebo rovnou vyjet s vozidlem vlastním

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA