Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Vodní zábava na Korfu - akvapark AQUALAND

V roce 1995 začala na řeckém ostrově Korfu výstavba akvaparku AQUALAND. Trvalo to dva roky, než stavbaři mohli předat své dílo k užívání, ale výsledek stál za to. Aqualand je jeden z největších a nejlepších vodních parků v Evropě.

Park leží v Agios Ioannis, zhruba uprostřed ostrova a na hlavní cestě do Glyfady, takže je odkudkoliv velice dobře přístupný. Rozkládá se na ploše téměř 75 000 m2 a pro návštěvníky je zdarma k dispozici parkoviště o rozloze dalších 12 000 m2 s 600 místy. Protože je dost velká pravděpodobnost, že za den nestihnete všechno vyzkoušet, nebo si budete chtít některé atrakce zopakovat, v areálu najdete i ubytovací komplex se 140 dobře vybavenými apartmány, tenisovými kurty, různými hřišti a dalšími bohatými možnostmi vyžití.

 

To, že ty nejdůležitější atrakce budou opravdu na světové úrovni, zajistil už výběr jednoho z hlavních dodavatelů. Jde totiž o firmu, která vytvořila mimo jiné také zařízení pro proslulé hollywoodské Universal Studios nebo atrakce Disneylandů.

Takže, co v akvaparku najdeme? Názvy jednotlivých prvků o tom částečně vypovídají: Gigantická skluzavka, Multiskluzavka, Černá díra, Kamikaze, Vodní roura, Bláznivá řeka, Líná řeka, Čtyři tornáda…Pokud nevíte, co přesně si pod uvedenými názvy představit, vězte, že není jednoduché to slovy popsat - proto bude nejlepší, když se přesvědčíte sami. V zásadě se jedná o nejrůznější skluzavky a tobogány, s různými rychlostmi, efekty, zatáčkami, proudy a protiproudy… Nechybí ani dvě skluzavky, kde prakticky téměř padáte volným pádem z výšky 18 metrů. Některé skluzavky jsou určeny pro celou rodinu – sjíždějí se totiž na raftu pro 3 až 4 osoby nebo na kajaku pro 3. Na jiných se jezdí samostatně, ale protože je jich několik vedle sebe, můžete soutěžit, kdo bude dříve dole.

Zajímavou součástí parku je třetí největší bazén s umělými vlnami na světě. Má plochu 4 500 m2 a vlny dosahují výšky 2,2 metru. Odpočinou si můžete v gigantickém jacuzzi, tedy vířivé vaně (ačkoliv v tomto případě se jedná spíše o vířivý bazén).

Park zahrnuje zónu pro děti ve věku od 6 do 12 let, kde jsou atrakce poněkud mírnější a bezpečnější. Pro nejmenší děti je pak určen další areál, kde jsou brouzdaliště, mírné skluzavky, sprchovací „hříbky“, skákací hrad a další jednoduché prvky. Rovněž jeden z bazénů je určen pro nejmenší návštěvníky. Je velmi mělký a jsou tu k dispozici malinké čluny, vhodné pro děti ve věku 2 až 6 let.

Další areál nabízí prostor pro všechny, kteří si chtějí hrát, ať už v jakémkoliv věku. Jsou tu různé trysky, ventily, vodní pistole apod. K podobnému účelu slouží i „dobrodružství karibských pirátů“ s houpacími lany, plachtami, koly... Suchozemskou zábavu umožňuje místnost pro počítačové hry a plocha o rozloze 3 000 m2 s miniautíčky.

Množství atrakcí je zkrátka takřka nepřeberné a každý si tu najde to svoje. Návštěvníci mohou pochopitelně využívat veškeré související služby – šatny, skříňky, sprchy a lehátka se slunečníky (zdarma). Je samozřejmé, že na bezpečnost dohlíží kvalifikovaní plavčíci a záchranáři, a že čistota a nezávadnost vody a celého prostředí parku je pečlivě hlídána.

V akvaparku jsou i restaurace a stánky s občerstvením, velký bar, obchod, butik a provozovna zajišťující vyvolání či vytištění vašich fotografií.

Za několik let existence navštívilo tento park již více než 2 miliony návštěvníků z celého světa.

Článek byl zobrazen 15 612 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA