Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Niforeika - klidná oáza na Peloponésu

Jedním z nejklidnějších řeckých letovisek je Niforeika. Jestliže k životu nepotřebujete rušná nábřeží, spoustu obchodů, nočních podniků, barů a diskoték, zdá se být Niforeika tím pravým místem pro strávení dovolené. Je to vlastně malá vesnice, ležící na severozápadě poloostrova Peloponés, konkrétně mezi Kalamaki a Kato Achala a asi 29 kilometrů od Patry.

Poblíž vesnice stojí několik hotelů, avšak místo není nijak přelidněné, je tu dost prostoru a spoustu zeleně. Hotelový komplex se nazývá Niforeika Beach. V samotné vesnici Niforeika toho k vidění moc není. Má sotva něco přes 400 obyvatel, stojí tu jen kostel a škola. Žádné promenády a nákupní centra, jen klid, pohoda a přátelští obyvatelé.

Na pláži poblíž vesnice je velká kolonie vlaštovčích hnízd. Ptáci tu hnízdí od jara až do doby odletu na jih. Kvalitu zdejších pláží potvrzuje fakt, že jsou označeny tzv. „Modrou vlajkou“. Takto uváděné pláže musí splňovat přísná kritéria na kvalitu vody, čistotu životního prostředí, mořský život, ale i zajištění z hlediska bezpečnosti atd.

Když už vám bude trochu toho ruchu chybět, stačí vyrazit do nedalekého městečka Kato Achaia. Je to jen 3 kilometry, takže se to dá bez problémů zvládnout i pěšky. Ti línější však mohou využít taxi, nebo pravidelnou dopravu mikrobusy od některého z hotelů. V tomto městečku sice také žádné velké vzrušení nečekejte, ale přece jen jsou tu obchody, směnárny, restaurace apod., zkrátka dá se tady sehnat a zařídit vše potřebné.

Protože by však bylo určitě škoda proležet celou dovolenou na jednom místě, kde toho navíc není mnoho k vidění, můžete vyrazit na průzkum okolí. Ideální samozřejmě je mít své vlastní vozidlo, ale dá se využít i místní dopravy nebo organizovaných zájezdů. Řecko není zase tak velké, ale i když se omezíte jen na Peloponés, dá se toho najít k návštěvě až až.

Jak bylo zmíněno v úvodu, nepříliš vzdálená je Patra se svým velkým přístavem a klasicistními budovami v centru. Je to třetí největší město v Řecku. Vede odsud také 2 252 metrů dlouhý most z Peloponésu na pevninu, nazvaný Rio-Antirio a uvedený do provozu v roce 2004. I když se po něm nevydáte, jen samotný pohled na něj stojí za to. Proto bývá vděčným objektem fotografů. Velmi zajímavým cílem výletu je nepochybně Olympia, kolébka Olympijských her. Od Niforeiky je vzdálená zhruba 100 kilometrů. O něco dále (130 km) leží Korint se známým Korintským průplavem, 140 km jiným směrem pak proslulá věštírna v Delfách. Do hlavního města Řecka, Atén, je to přece jen poněkud dál, a to asi 220 kilometrů.

Pokud se do této rušné metropole vydáte, můžete si být jisti, že po návratu vás čeká klid a příjemná relaxace v Niforeice.

Autor: Michal Hamšík

Článek byl zobrazen 5 437 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA