Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Lefkada - ostrov krásných pláží

Lefkada je malebný ostrov v Jónském moři, který je spojený se západním pobřežím Řecka sklápěcím mostem. Je to výhoda, protože se tak snadno můžete vydat i do pohoří Epirus nebo navštívit Nikopolis, místo kde se poblíž odehrávala v roce 31 př.n.l. slavná námořní bitva mezi Oktaviánem Augustem a Markem Antoniem a Kleopatrou.

Ostrov Lefkada je podle archeologa Wihelma Dörpfelda úzce spjata s Homérovou Odysseou. Tento německý archeolog prováděl průzkum ostrova a pokoušel se dokázat, že právě Lefkada (Lefkas) byla domovem krále Odyssea. Nasvědčoval tomu především popis krajiny v  homérském eposu a také některé vykopávky, které byly prováděny v okolí Nidri.

Hlavním městem ostrova je Lefkas, město na severu ostrova, kde byl v posledních letech vybudován moderní přístav pro jachty a menší lodě. Na severu ostrova je široká laguna s krásnou pláží, kde se provozuje kiteboarding. Právě zde jsou ideální podmínky pro tento stále populárnější sport.

Ostrov Lefkada je hornatý, nejvyšší hora Stavrota měří 1 158 m. Pohoří končí na jihu bělostným útesem - mysem Dukato. Rozhodně doporučujeme navštívit toto pozoruhodné místo, které vás určitě uchvátí. Právě zde údajně ukončila svůj život Saphó, nejslavnější básnířka a emancipovaná žena starověku. Důvodem byla nešťastná láska k Faonovi.

Dalšími pozoruhodnostmi Lefkady, které rozhodně stojí za návštěvu, jsou benátská pevnost Santa Maura (asi 3 km severně od ostrova) a klášter Faneromeni s vyhlídkou na lagunu.

Na Lefkadě naleznete především nádherné pláže s bílými oblázky a modrozeleným Jónským mořem. Jejich největší koncentrace je na řídce obydleném západním pobřeží ostrova. Jsou to především pláže Porto Katsiki, Kathisma, Egremni, Avali, Milos a Pefkoulia. Na některé můžete dojet autem, ale na řadu z nich musíte dojít po schodech nebo příkrými cestami svahem.

Na východním pobřeží Lefkady je nádherná Mikro Gialos a na jihu ostrova nedaleko malebné vesničky Vassiliki pláž Agiofilli. Právě z Vassiliki se z místního přístavu můžete dopravit lodním taxíkem na některé ze jmenovaných pláží. Právě v této pozoruhodné vesničce s  výhledem na ostrovy Ithaka a Kefalonie nabízí CK Viamare pobytové letecké zájezdy pro své klienty. Nenaleznete zde žádné velké hotelové komplexy, ale spíš menší soukromé hotely, penziony a apartmány. Vassiliki leží v úrodném údolí, kde jsou políčka místních obyvatel a okolo malého přístavu je řada typických řeckých taveren a kafenionů.  

Na ostrově Lefkada jsou i zajímavé horské vesnice, kde si místní obyvatelé stále zachovávají svoje tradice a obyčeje. Živí se především zemědělstvím. Domy jsou zde stavěny stále z tradičních materiálů - dřeva a kamene.

Lefkada má ideální polohu pro lodní výlety. Můžete se vydat nejen na sousední ostrovy Ithaka a Kefalonie, ale i na nedaleké ostrovy Meganissi, Spárti, Maduri a Skorpios.

Nabídku zájezdů na ostrov Lefkada a na další řecké ostrovy připravila CK Viamare - specialista na Řecko a řecké ostrovy.

- PR článek -

Viamare spol. s r.o.
Francouzská 16
120 00  Praha-Vinohrady
Tel.: 242 489 350

rezervace@viamare.cz
www.viamare.cz

Článek byl zobrazen 13 700 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA