Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Řecko - letoviska, lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Řecko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Řecko.

Tipy na oblíbené ubytování na Rhodosu

Tipy na oblíbené ubytování na Rhodosu

Chcete si užívat klidu a pohody na pláži, objevovat historii nebo poznávat jedinečnou středomořskou přírodu? Pak se vydejte na řecký ostrov Rhodos, který nabízí nejen to, ale ještě mnohem více. Čekají zde na vás jak živá a pulzující letoviska, tak i opuštěná zákoutí s malebnými plážemi. Rhodos vás jistě okouzlí natolik, že se na něj budete chtít znovu vrátit.

celý článek

 

Eretria - středověké město na ostrově Evia

Eretria - středověké město na ostrově Evia

Ostrov Evia je druhým největším ostrovem v Egejském moři. Leží zhruba uprostřed Řecka mezi pevninou a souostrovím Sporady. Kromě hlavního města Chalkidy stojí za návštěvu také starověká Eretria, která patří k nejzajímavějším historickým místům na ostrově.

celý článek

 

Athény – náměstí Monastiraki

Athény – náměstí Monastiraki

Každý, kdo navštíví Atény, by neměl vynechat prohlídku Monastiraki, jednoho z nejživějších nákupních center metropole. Nachází se na stejnojmenném náměstí, nedaleko příjemné pěší zóny Plaka. V jeho centru stojí byzantský chrám, který je však dnes již obklopen moderními stavbami a obchody s nejrůznějším zbožím.

celý článek

 

Philippi – památka na Filipa II. Makedonského

Philippi – památka na Filipa II. Makedonského

Asi 15 km od řeckého města Kavala se rozkládají působivé trosky města Philippi, které dostalo své jméno po králi Filipovi II. Makedonském, otci Alexandra Makedonského. Město bylo vystavěno na počest vymanění Makedonie z vlivu Thráků v roce 356 před naším letopočtem.

celý článek

 

Limnos čekající na objevení

Limnos čekající na objevení

V severovýchodním cípu Egejského moře se rozkládá nádherný a turismem ještě příliš nedotčený ostrov Limnos. Ostrov s rozlohou 475 km2 nabízí mnoho možností ke strávení klidné a pohodové dovolené. Na více než 250 kilometrech pobřeží na vás čekají zlatavé písečné pláže a nádherně čistá průzračná voda.

celý článek

 

Athény, čtvrť Kolonaki – dotek luxusu

Athény, čtvrť Kolonaki – dotek luxusu

Jednou z nejvyhlášenějších athénských čtvrtí je bezesporu Kolonaki, kde oproti jiným částem města najdete mnohem více galerií, starožitnictví a butiků s módním oblečením. Není se tak čemu divit, že zde potkáte zejména dobře situované Athéňany, kteří nemají hluboko do kapsy a mohou si užívat zdejšího luxusu.

celý článek

 

Vergina – pozůstatky starověkého města Agai

Vergina – pozůstatky starověkého města Agai

V severním Řecku se v prefektuře Makedonie, která je největší správní oblastí v zemi, nachází město Vergina. Proslavilo se především jako významná archeologická lokalita, kde byly odkryty pozůstatky starověkého města Agai. V roce 1996 byla proto Vergina zapsána na Seznam světového dědictví UNESCO.

celý článek

 

Skyros – domov malých koní

Skyros – domov malých koní

Skyros je s rozlohou 204 km2 jedním z největších ostrovů souostroví Sporady. Při pohledu shora vypadá jako velká osmička, je totiž tvořen dvěma poloostrovy, které jsou spojeny 3 kilometry širokou šíjí. Ostrov, na němž žije okolo 3 tisíc obyvatel, si kvůli své odloučenosti od ostatních ostrovů stále uchovává svůj osobitý ráz.

celý článek

 

Destinace vhodné pro posezónní dovolenou

Destinace vhodné pro posezónní dovolenou

Kdo se rozhodl, že vyrazí na dovolenou k moři až v době, kdy se u nás začíná kazit počasí a přichází chladnější podzimní dny, udělal jistě dobře. Nemusíte urazit zrovna tisíce kilometrů a zaplatit horentní sumy, abyste si mohli užívat ještě tepla a sluníčka. Skvělé podmínky ke koupání nabízí i mnohé evropské destinace a navíc za velmi výhodné ceny.

celý článek

 

Thessaloniki, aneb na skok do Soluně

Thessaloniki, aneb na skok do Soluně

Soluň, druhé největší město Řecka, je považována za významné průmyslové, obchodní a kulturní centrum. Díky své strategické poloze se stalo významnou dopravní křižovatkou nejen Řecka, ale celé jihovýchodní části Evropy. Ve svých útrobách však skýtá také mnoho zajímavých historických památek, kvůli kterým sem přijíždí většina turistů.

celý článek

 

Mystras – ráj archeologů

Mystras – ráj archeologů

Na poloostrově Peloponés se poblíž města Sparta rozkládají trosky okouzlujícího byzantského města Mystras. Jde o významnou archeologickou lokalitu a vyhledávaný cíl turistů. Tato významná historická a kulturní památka byla zapsána v roce 1989 na Seznam světového dědictví UNESCO.

celý článek

 

Metsovo - Řecko nejsou jen pláže

Metsovo - Řecko nejsou jen pláže

Ve středním Řecku se v nadmořské výšce 1200 metrů rozkládá horské městečko Metsovo, v němž vládne nezávislý duch místních horalů. Město je důkazem toho, že Řecko není jen zemí pláží a azurového moře, ale na své si zde přijdou také milovníci hor, zimních sportů a pěší turistiky.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA