Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Řecko - letoviska, lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Řecko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Řecko.

Cretaquarium - moderní mořské akvárium na Krétě

Cretaquarium - moderní mořské akvárium na Krétě

Necelých 15 km východně od Heraklionu najdete u městečka Gouves jedno z nejmodernějších mořských akvárií světa. Cretaquarium ukazuje podmořský život v podmínkách věrně kopírujících skutečnou krajinu pod hladinou. V průzračné vodě obrovských nádrží můžete na vlastní oči sledovat, jak se žije pod vodou např. u Mataly nebo u věhlasné palmové pláže Vai.

celý článek

 

Ostrov Santorini - využijte nabídku first minute letní dovolené

Ostrov Santorini - využijte nabídku first minute letní dovolené

Venku je sychravo, zataženo, chvilkami i sněží a vy už byste se nejraději viděli někde v teple na pláži? Zdaleka nejste jediní. Cestovní kancelář Brenna, která letos oslaví již 22 let existence na trhu, o tom ví své.

celý článek

 

Kréta - řecký ostrov mnoha NEJ

Kréta - řecký ostrov mnoha NEJ

Kréta je největším a nejjižnějším ze všech řeckých ostrovů. Ukrývá nejkrásnější středomořskou pláž i nejdelší soutěsku v Evropě. Takových NEJ má však Kréta ještě mnohem více. Byla působištěm nejvyspělejší evropské civilizace a v současnosti je domovem jednoho z nejpopulárnějších světových spisovatelů, Roberta Fulghuma.

celý článek

 

Lázně Kallithea – arabská krása s italským rodokmenem

Lázně Kallithea – arabská krása s italským rodokmenem

Na severovýchodním pobřeží řeckého ostrova Rhodos se ve vzdálenosti asi 9 km od hlavního města rozkládá vesnice Kallithea, která je zároveň oblíbeným turistickým letoviskem. Mezi její největší lákadla však nepatří hotely, ani zábava, kterou nabízí, ale nedaleké stejnojmenné lázně, které byly po zdařilé rekonstrukci otevřeny v roce 2007.

celý článek

 

Athény - severní svahy Akropole

Athény - severní svahy Akropole

K hlavní dominantě Athén, starověké Akropoli, se dá dostat také po severní přístupové cestě, která je oproti té jižní hůře značená. Sem tam jsou na zdech vidět ručně malované značky, ke kterým turisté nemají přílišnou důvěru. Není však čeho se bát, stačí pokračovat po schodech nahoru, kolem kaváren a krámků a za chvíli se před vámi otevře celá Akropole.

celý článek

 

Rhodos – ostrov, který strážil Hélios

Rhodos – ostrov, který strážil Hélios

Rhodos patří mezi oblíbené turistické destinace. Je ideální pro ty, kteří chtějí při své dovolené v Řecku něco poznávat. Jedná se o největší z Dodekanéských ostrovů, takže se vyplatí ho navštívit i na delší dobu alespoň čtrnácti dní, abyste stihli všechno podstatné projet. Rhodos nabízí množství přírodních i kulturních památek, takže milovníci historie si tu přijdou na své.

celý článek

 

Korint – lodní zkratka

Korint – lodní zkratka

Jedním z nejvýznamnějších měst ležících na řeckém poloostrově Peloponés je Korint. Město samo o sobě není až tak zajímavé, mezi jeho největší lákadla však patří nedaleké archeologické naleziště starověký Korint a samozřejmě také Korintský průplav. Je opravdovým zážitkem sledovat lodě proplouvající mezi příkrými stěnami.

celý článek

 

Proč vyrazit na dovolenou do Řecka?

Proč vyrazit na dovolenou do Řecka?

Jestliže jste to ještě neudělali, začněte jednat – právě nyní je totiž nejvyšší čas na to, začít přemýšlet o výběru letní dovolené. Jako ideální destinací se z pohledu českých turistů (a nejen jich) jeví právě Řecko. Tato země totiž může nabídnout okouzlující přírodu, krásné moře, sportovní vyžití i luxus…

celý článek

 

Kefalonie – největší Jónský ostrov

Kefalonie – největší Jónský ostrov

Největší Jónský ostrov se nachází mezi Lefkadou a Zakynthosem ve vodách Jónského moře na západ od Řecka. Asi 45 tisíc obyvatel žijících převážně v hlavním městě ostrova, Argostoli, je vstřícných, milých a neskutečně pohostinných.

celý článek

 

Lefkada, bílý ostrov s jednou z nejkrásnějších pláží světa

Lefkada, bílý ostrov s jednou z nejkrásnějších pláží světa

Možná znáte ty situace, kdy si prohlížíte katalogy cestovních kanceláří a obdivně vzdycháte nad tyrkysovou vodou, zlatavým pískem a prázdnou pláží. Po příjezdu do destinace se pláž z větší dálky obrázku již příliš nepodobá a přímo na místě, obklopeni chaosem, máte chuť trhat si vlasy. To však rozhodně není případ Lefkady.

celý článek

 

Korfu – Jónský smaragd

Korfu – Jónský smaragd

Stále zelený ostrůvek Korfu nese tak trochu patetické přízvisko „smaragd Středomoří“. S přibývajícím turistickým ruchem sice jeho lesk od dob císařovny Sisi lehce povadl, pořád však patří mezi to nejkrásnější, co mohou evropské ostrovy nabídnout, a řadí se mezi jednu z neoblíbenějších turistických destinací.

celý článek

 

TOP 5 nejlepších pláží na Rhodosu

TOP 5 nejlepších pláží na Rhodosu

Rhodos patří k nejromantičtějším ostrovům Řecka. Říká se, že slunce tu svítí téměř 300 dní v roce, a tak není divu, že místní pláže jsou od jara do podzimu hojně využívané. Které z nich jsou ty nejhezčí?

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA