Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Rhodos – ostrov, který strážil Hélios

Rhodos patří mezi oblíbené turistické destinace. Je ideální pro ty, kteří chtějí při své dovolené v Řecku něco poznávat. Jedná se o největší z Dodekanéských ostrovů, takže se vyplatí ho navštívit i na delší dobu alespoň čtrnácti dní, abyste stihli všechno podstatné projet. Rhodos nabízí množství přírodních i kulturních památek, takže milovníci historie si tu přijdou na své.

Filerimos s klášterem a výhledem

V severní části ostrova Rhodos se nachází zalesněný kopec Filerimos, na kterém stojí pozůstatky raně křesťanské baziliky a také komplex katolického kláštera. Ve stejné oblasti stávalo v době antiky také starověké sídlo, z kterého se ovšem příliš nedochovalo, částečně také proto, že materiál z původních antických staveb byl použit na výstavbu nových křesťanských staveb. Od baziliky vede cesta, kterou se můžete dostat na celkem ohromující vyhlídku s velkým betonovým křížem. Vyhlídková plošina sama o sobě skýtá krásný výhled po ostrově, ale zájemci si mohou po schodech v kříži vystoupat až do jeho vodorovných ramen, které slouží jako rozhledna.

Rhodos, Řecko

Z antiky se tu dochovaly ještě dvě velká sídla Lindos a Kamiros, každý na jiné straně ostrova. Kdo rád prochází antická naleziště, bude ve svém živlu.

Přírodní atrakce

Pokud holdujete raději přírodním památkám, pak byste si neměli nechat ujít Sedm pramenů nedaleko města Kolymbia. Jedná se o místo v lese, kde se 7 pramenů vlévá do místního blankytně modrého potoka. Přímo v lese je pro turisty připravená restaurace a nedaleko také parkoviště, od kterého je hlavní příchod k sedmi pramenům. Velmi oblíbený je dlouhý a tmavý tunel v kopci, kterým se dá projít na druhou stranu k říčce. Druhým přírodním lákadlem je Údolí motýlů, což je taková procházka po cestičkách a lávkách lesem, při které kolem vás poletuj stovky motýlů. Musíte se ovšem trefit do hlavní sezony, jinak tam motýli nejsou.

Tím hlavním, co na Rhodosu láká, je Rhodský kolos, což je antická památka zařazená mezi sedm divů světa, která už ale paradoxně nestojí. Mělo se jednat o vysokou bronzovou sochu boha Hélia, která strážila vjezd do přístavu v hlavním městě Rhodos. Dnes už pouze na obou březích stojí symbolicky dva jeleni tam, kde měly stávat nohy sochy. Jinak si ve městě můžete zajít do pozůstatků středověkého opevnění.

Dnes se dají last minute zájezdy do Řecka na Rhodos pořídit za něco kolem třinácti tisíc korun včetně stravy. Jestli vás tedy Řecko láká, Rhodos je určitě jedním z míst, která vás uchvátí.

- PR článek -

Článek byl zobrazen 3 436 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA