Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Řecko - letoviska, lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Řecko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Řecko.

Paxi - Poseidonův ostrov

Paxi - Poseidonův ostrov

Jen pár kilometrů jižně od ostrova Korfu se nachází malý ostrůvek Paxi, zvaný též Paxos nebo Paxol. Na rozdíl od svého většího souseda však Paxi není ještě postižen masovým turismem, dalo by se říct, že je zelenou oázou klidu. Je dlouhý 8 km, 3 km široký a najdete na něm jen tři vesnice.

celý článek

 

Ios - rušné prázdninové středisko

Ios - rušné prázdninové středisko

V Kykladském souostroví se nachází ostrov Ios, který je znám jako místo, kde zábava a rušný noční život nikdy nekončí. Turisty sem lákají nádherné zlaté pláže, které jsou jako stvořené pro strávení báječné dovolené, malé bílé domečky s typicky modrými okenicemi, uzoučké uličky a místní folklór

celý článek

 

Řecko – úchvatné letovisko Parga

Řecko – úchvatné letovisko Parga

Pokud vám ještě v poznávání Řecka chybí navštívit jedno magické místo a dosud jste ho nepoznali, udělejte si čas a pročtěte těchto našich pár řádků. Věnujeme je všem, kteří taky milují Řecko se vším všudy.

celý článek

 

Idra - oblíbený cíl Athéňanů

Idra - oblíbený cíl Athéňanů

Malý skalnatý ostrůvek Idra – někdy též Hydra, se rozkládá u jihovýchodního pobřeží Peloponésu a spadá do Sarónského souostroví. To se nachází v Sarónském zálivu a je snadno dostupné přímo z Athén. Zdejší ostrůvky se tak staly oblíbenými hlavně mezi místními obyvateli.

celý článek

 

Rhamnus - archeologické naleziště za hranicemi Athén

Rhamnus - archeologické naleziště za hranicemi Athén

Za hranicemi řecké metropole Athény se rozkládá poměrně odlehlé a málo navštěvované archeologické naleziště Rhamnus. Možná právě díky špatné dostupnosti se tuto historickou lokalitu podařilo zachovat v poměrně dobrém stavu a je považována za jednu z nejpůvabnějších v celé oblasti Attiky.

celý článek

 

Věčně zelený Thassos

Věčně zelený Thassos

Thassos ležící v Egejském moři je nejsevernějším řeckým ostrovem. Jelikož je po celý rok krásně zelený, bývá často nazýván smaragdem Egejského moře. Je vyhledávaným místem trávení dovolené, kromě množství starověkých památek nabízí také hornatou, zalesněnou krajinu, příjemné pláže a kvalitní turistické zázemí.

celý článek

 

Mallia – směsice starověku a moderní doby

Mallia – směsice starověku a moderní doby

Na severním pobřeží Kréty se 34km východně od Heraklionu rozkládá Mallia - jedno z nejrušnějších letovisek ostrova. Je součástí obrovského turistického komplexu zahrnujícího pod sebe ještě střediska Hernonissos a Stalida. Je tak ideálním místem na dovolenou pro všechny, kdo mají mladého ducha a touží po rušném nočním životě.

celý článek

 

Meteora – vznášející se skály

Meteora – vznášející se skály

Jedním z nezapomenutelných míst v Řecku je krásný klášterní komplex Meteora nacházející se na severozápadě země, v Thessalské nížině. Z ní se do výšky 400 i více metrů tyčí vysoké pískovcové skály, na jejichž vršcích bylo postaveno celkem 24 klášterů. Pro svou jedinečnost byly v roce 1988 zapsány na seznam světového kulturního dědictví UNESCO.

celý článek

 

Pátra - třetí největší město Řecka

Pátra - třetí největší město Řecka

Na severu Peloponéského poloostrova se rozkládá město Pátra (Patras), které je se svými 170 tisíci obyvateli třetím největším městem Řecka. Je správním, kulturním a hospodářským centrem kraje. V roce 2006 bylo vyhlášeno evropským městem kultury.

celý článek

 

Chalkidiki – Poseidonův ráj

Chalkidiki – Poseidonův ráj

Na severovýchodě Řecka se rozkládá „Poseidonův trojzubec“ – tak bývá často označován poloostrov Chalkidiki, který vybíhá jako tři natažené prsty do vod Egejského moře. Patří mezi nejoblíbenější cíle zahraničních návštěvníků, kteří oceňují průzračné moře, krásné a snadno dostupné pláže, navíc ve spojení s historickými památkami.

celý článek

 

Za holuby na Eginu

Za holuby na Eginu

Asi hodinu plavby lodí z přístavu Pireus je vzdálen ostrůvek Egina patřící pod Sarónské souostroví. Rozkládá se na ploše 83 km2 v Sarónském zálivu a je domovem pro 15 tisíc obyvatel. Egina je ostrovem vyhledávaným nejen zahraničními turisty, ale díky dostupnosti z hlavního města bývá o víkendech doslova přeplněn davy Athéňanů.

celý článek

 

Autem do Řecka

Autem do Řecka

I když je Řecko pro Čechy zemí poměrně dosti vzdálenou a nejlépe se tam dostanete letadlem, má i cestování osobním autem své výhody. Můžete tak navštívit místa, kam byste se jinak jen tak snadno nedostali. A že má tento Balkánský stát turistům co nabídnout, o tom snad není třeba ani mluvit.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA