Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Řecko - letoviska, lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Řecko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Řecko.

Messénský poloostrov

Messénský poloostrov

Na západě Peloponésu se rozkládá historický kraj zvaný Messénie, který byl osídlen již v mykénském období. Messénský poloostrov dodnes střeží dvojice měst – Koroni a Methoni, která byla v minulosti známá svými pevnostmi, dnes se dostávají do popředí jako vyhlášená plážová střediska. Na zbylém území leží četná archeologická naleziště.

celý článek

 

Dovolená v Řecku – jet na ostrovy nebo na pevninu?

Dovolená v Řecku – jet na ostrovy nebo na pevninu?

Pokud se chystáte na dovolenou do Řecka a nemáte ještě vybráno, kam přesně jet, stojíte před nelehkou volbou. Jet na pevninu a podívat se do Athén a pod bájnou horu Olymp, nebo se vydat raději na některý z řeckých ostrovů? A když ano, tak který ostrov vybrat?

celý článek

 

Návštěva u Olympských bohů

Návštěva u Olympských bohů

Toto místo, které si vybrali bohové za své sídlo, se nachází na severovýchodní pevninské části Řecka. Dlouhé písečné pláže a průzračné moře lákají ke koupání a dovádění ve vodě, vše pod mohutným masivem Olympu. Kolem této bájné hory se rozkládá bujná a různorodá příroda, zapsaná na seznam UNESCO, která láká nejednoho milovníka přírody či pěšího turistu. A jestli Vás odrazují zprávy o momentální situaci, vězte, že to není pravda, Olympská riviéra je klidné a bezpečné místo i dnes, Řekové si i přes svou leckdy nelehkou situaci udržují optimistickou a přátelskou náladu.

celý článek

 

Řecké ostrovy – rozmanitost, která vás okouzlí

Řecké ostrovy – rozmanitost, která vás okouzlí

Pokud byste chtěli procestovat všechny trvale osídlené řecké ostrovy, strávili byste na cestách nejspíš celý život – Řecko jich má více než šedesát. Poznat některé z nich však určitě stojí za to.

celý článek

 

Samos přitahuje plážemi, horami i památkami

Samos přitahuje plážemi, horami i památkami

Řecký ostrov Samos, rodiště slavného matematika Pythagora, patří k nejžádanějším dovolenkovým destinacím Evropy. Proč sem zejména od června do poloviny září míří stále více turistů? Důvodů je hned několik!

celý článek

 

Korfu - zelená perla Jónského moře nabízí hlavně pohodu

Korfu - zelená perla Jónského moře nabízí hlavně pohodu

Mezi šest nejoblíbenějších řeckých ostrovů, na nichž lze strávit pohodovou dovolenou, patří také Korfu. Když se do těchto končin vydáte, záhy pochopíte, proč ostrov dostal přezdívku „zelená perla Jónského moře“. Rozhodně se nejedná o náhodu!

celý článek

 

Proč si dovolenou do Řecka nevybrat jako ALL-INCLUSIVE?

Proč si dovolenou do Řecka nevybrat jako ALL-INCLUSIVE?

Řecko a řecké ostrovy jsou mezi českými turisty velmi populární destinací a každoročně se na dovolenou do Řecka vypraví desítky tisíc Čechů. Oproti zemím jako je Egypt nebo Tunisko, kde patří all-inclusive zájezdy k těm nejoblíbenějším, je Řecko naopak zemí, u které se vyplatí individuální turistika nebo zájezdy, které nám umožní poznat z Řecka co nejvíce.

celý článek

 

Dovolená nejen pro lenochy - Řecko je plné překvapení

Dovolená nejen pro lenochy - Řecko je plné překvapení

Řecko je prosluněný ráj plný pokladů, které čekají, až je objevíte. Koncentrace nebývale krásných pláží, architektonických památek a vynikajícího jídla je ta tak hustá, že budete mít co dělat, abyste si užili alespoň malé procento z nich. Chcete si na dovolené odpočinout, ale zároveň se dozvědět něco zajímavého a stát se tak malým objevitelem? Připravili jsme si pro vás krátké tipy o 3 řeckých ostrovech, které stojí za to navštívit a poznat

celý článek

 

Poznejte krásu Kykladských ostrovů s cestovní kanceláří Marted

Poznejte krásu Kykladských ostrovů s cestovní kanceláří Marted

Fascinující západy slunce na Santorini, nádherné písečné pláže na Naxosu, Ios známý jako synonymum nekonečné zábavy, dovolená na Kykladských ostrovech uspokojí jistě každého.

celý článek

 

Řecko – země plná památek, nádherné přírody a skvělých turistických destinací

Řecko – země plná památek, nádherné přírody a skvělých turistických destinací

Rok bez zahraniční dovolené si dnes umí představit pouze několik málo lidí. Většina ostatních se hlavně v létě vydává vstříc zajímavým místům. Mezi ta oblíbená patří nejenom Chorvatsko, Itálie či Egypt, ale také Řecko.

celý článek

 

Řecký ostrov Limnos turisté ještě moc neobjevili

Řecký ostrov Limnos turisté ještě moc neobjevili

Limnos je jedinečný malebný ostrov v severovýchodní části Egejského moře, který je ideální pro klidnou dovolenou. Ostrov tisíce pocitů, osmý největší v zemi. V řecké mytologii je právě tento ostrov domovem boha ohně Héfaista a nalézá se zde jeho pověstná dílna.

celý článek

 

Milos – ostrov zamilovaných

Milos – ostrov zamilovaných

Stejně jako Santorini je i ostrov Milos ležící v Egejském moři pozůstatkem sopečného kráteru. Ostrov je plný kontrastů, oplývá krásnou přírodou a dodnes si uchovává svého tradičního řeckého ducha. I když leží trochu stranou zájmu většiny zahraničních turistů, je vyhledávaným cílem zamilovaných dvojic.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA