Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Řecko – země plná památek, nádherné přírody a skvělých turistických destinací

Rok bez zahraniční dovolené si dnes umí představit pouze několik málo lidí. Většina ostatních se hlavně v létě vydává vstříc zajímavým místům. Mezi ta oblíbená patří nejenom Chorvatsko, Itálie či Egypt, ale také Řecko.

To nabízejí v letních měsících téměř všechny cestovní kanceláře, a to jak v rámci zájezdů klasických, tak i v rámci last minute nabídek. Možnosti různých typů dopravy, ale i různorodé ubytovací kapacity jsou následně zárukou toho, jak si může každý vybrat přesně podle svých představ. Pojďme se ale podívat na dvě nejvyhledávanější destinace, kterými jsou Rhodos a Kréta.

Ostrov Kréta nabídne několik zajímavých oblastí

Důvod, proč je Kréta tak vyhledávaná, je zcela určitě různorodost. Ostrov totiž dokáže nabídnout místa plná ruchu a nočního života, ale stejně tak i romantická zákoutí s drobnými hotýlky a apartmány, které slibují velký klid a pohodu. Vše poté doplňují hlavně pláže. Pokud byste se kohokoliv zeptali, kde jsou v Řecku ty nejlepší, odpovědí bude, že nejoblíbenější je Kréta. Nádherný jemný písek, který je omýván dokonale čistým a teplým mořem je zárukou toho, že si dovolenou na tomto ostrově užije každý.

Díky své poloze však ostrov vyniká i tím, že nabídne skvělé podmínky pro dovolenou nejenom během léta, ale také v červnu, nebo během září. Jedná se totiž o ostrov umístěný na podobných rovnoběžkách, jako třeba exotický Tunis nebo oblast Turecké riviéry.

Poznejte dokonalou přírodu

Že je Kréta skutečně zajímavým místem dokazují i přírodní krásy. Milovníci přírody by si neměli nechat ujít různá údolí, která jsou plné zeleně. Dobrým tipem na výlet je třeba nížina Mesara. Odtud se lze ale vydat i do velehor, které reprezentují pohoří Lefka Ori a také Psiloritis. A pokud po náročném dni nebudete mít dost kontrastů, lze se vydat na území, které velmi blízce připomíná africké pouště. I to jsou důvody, které lákají hlavně milovníky aktivní dovolené, která je spojena s poznáním dokonalých míst.

Kombinace úchvatných památek a desítek středisek – to je Rhodos

Jak jsme již nastínili, tou druhou nejvyhledávanější destinací je ostrov Rhodos. Pro milovníky odpočinku na plážích je to jistě několik desítek různých středisek, do kterých se lze vydat. Mezi ty nejznámější patří:

- Kremasti
- Lalyssos
- Ixia
- Lardos
- Lindos
- Afandou

Většina z nich nabídne kombinaci příjemných pláží, ale i bohatých možností ubytování. A to nejenom v hotelech se vším komfortem, ale také v apartmánech. Tak neváhejte a oddychněte si na Rhodu i vy. Stačí jenom vybrat zájezd s vyhovujícím termínem, ubytováním a samozřejmě také dopravou. A jak nejpohodlněji? Logicky letadlem.

Kréta

Poznejte památky na seznamu UNESCO

Chcete-li od dovolené přece jenom trochu více, než jenom odpočinek na pláži, potom rozhodně nezapomínejte na to, že samotný ostrov nabídne stovky zajímavých památek. Nejvýznamnějším místem na ostrově je takzvané Staré město. Jedná se o oblast, která nabídne řadu zajímavých dochovaných klášterů, četná archeologická naleziště, ale i ruiny různých původních staveb. Pokud bychom chtěli být skutečně konkrétní a zmínit ta nejvýznamnější místa, určitě nezapomeňte na Akropoli Lindos, hrad Kritina a Monolithos, nebo na přístav Mandraki.

Obdivovat krásy ostrova ale mohou přijet i milovníci přírody. Ty pravděpodobně nebudou nadšeni z jeho horní části, jelikož zde převládá výrazná zástavba a zeleně neustále ubývá. Jinak tomu je ale hlavně ve vnitrozemí, které je kopcovitého charakteru, díky kterému nechybí podobně jako na Krétě zajímavé oblasti jak plné zeleně, tak pouštního charakteru. I to může být jeden z několika důvodů, proč se na ostrov vydat a poznat jeho krásy, ale i pohostinnost místních lidí.

- PR článek -

Článek byl zobrazen 1 929 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA