Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Dovolená nejen pro lenochy - Řecko je plné překvapení

Řecko je prosluněný ráj plný pokladů, které čekají, až je objevíte. Koncentrace nebývale krásných pláží, architektonických památek a vynikajícího jídla je ta tak hustá, že budete mít co dělat, abyste si užili alespoň malé procento z nich. Chcete si na dovolené odpočinout, ale zároveň se dozvědět něco zajímavého a stát se tak malým objevitelem? Připravili jsme si pro vás krátké tipy o 3 řeckých ostrovech, které stojí za to navštívit a poznat

Ostrov milovaný řeckými bohy

Rhodos je často nazýván také ostrovem věčného slunce. Toto označení nese právem, jelikož má nejpříznivější klima z celého Středomoří.

Po koupání přímo volá východní pobřeží plné romanticky vzhlížejících pláží s vysokými skalami bohapustě vystupujícími z moře obklopujícími romantické zátoky. Z oblasti Kolymbia pohoda přímo čiší. Krásné jsou však všechny oblasti a konečný výběr je jen na vás.

Řecko

Z pláže rovnou za poznáním

Hlavní město Rhodos, založené 408 před naším letopočtem spadá do seznamu památek UNESCO. Významnou pozici toto město zastávalo především v období helénismu, kdy patřil k nejlépe organizovaným městům světa.
Prohloubit znalosti starověku a středověku běžte do Paláce velmistrů, který bohatě mapuje historii ostrova. Při toulkách po okolí bystě neměli minout ani Afroditin krám, a k večeru navštívit typickou řeckou tavernu. Dovolená na Rhodosu prostě stojí za to.

Řecko

Neobyčejná historie ostrova Kréta

Až 300 slunečných dní v roce a léto trvající 6-7 měsíců. Kréta je velmi oblíbeným místem, kam jezdí turisté z celého světa. A navštívit byste ji měli i vy.

Téměř celé severní pobřeží ostrova lemují úchvatné pláže, které jakoby říkali, ať u nich strávíte notnou chvíli. Lidskou rukou neposkvrněné jsou místní hory. Ty se prezentují krajinou jakoby vystřiženou z malířského plátna plnou zeleně a života.

Řecko

Kdo nebyl v Knóssu, nebyl ani na Krétě

Nejslavnější památka minojské civilizace sloužila jako hlavní sídlo pro vládce celého ostrova, a byla objevena až počátkem 20. století. Zbytky minojského paláce, které tu stojí, představují dílo postavené kolem roku 1900 př. n. l. To bylo několikrát zničeno zemětřesením a poté znovu postaveno. Knossos byl údajně sídlem bájného Minotaura.

Řecko

Tyrkysové moře na Lefkadě

Jedny z nejkrásnějších pláží v celém Řecku najdete právě na tomto místě. Řecký ostrov nabízí mnoho překrásných pláží, z nich jedna vyčnívá. Pláž Porto Katsiki právem patří do žebříčku deseti nejkrásnějších pláží světa. Vápencové masy svažující se do vody působí majestátně a dotváří neobyčejnou atmosféru tyrkysově modré vody.

Lefkada však není jen o průzračně čistém moři. Díky tomu, že nečelí takovému masivnímu náporu turistů, jako jiná střediska si uchovala svou dávnou tvář. Při návštěvě tohoto pohádkového ostrova nezapomeňte navštívit pevnost Santa Maria vzdálenou jen pár kilometrů od hlavního města Lefkas a ochutnejte místní vynikající víno, med a sýry.

Dovolená v Řecku je velice oblíbená, protože tato země je plná překrásných míst, a proto byste se neměli omezovat pouze na tento výčet. Víte, co na vás čeká například na ostrově Kos?

- PR článek -

Článek byl zobrazen 2 094 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA