Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Řecko - letoviska, lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Řecko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Řecko.

Poloostrov Peloponés – srdce Řecka

Poloostrov Peloponés – srdce Řecka

Nejvíce pozornosti se obvykle dostává Řeckým ostrovům a tak trochu stranou zájmu stojí pevninská část, poloostrov Peloponés. Místo, kudy prošly dějiny a které nám má i nyní tolik co říci.

celý článek

 

Za sardinkami na Lesbos

Za sardinkami na Lesbos

V severovýchodní oblasti Egejského moře se nachází ostrov Lesbos, který je se svou rozlohou 1 630 km2 třetím nevětším ostrovem Řecka. Proslavil se jako populární prázdninové letovisko, ale také jako místo, kde se ještě dnes setkáte s tradičním způsobem života místních obyvatel.

celý článek

 

Zakynthos – Ostrov vůní

Zakynthos – Ostrov vůní

Ostrov Zakynthos, někdy zvaný též Zante, se rozkládá na ploše 402 km2 a patří do skupiny Jónských ostrovů. Leží jižně od ostrova Kefalonie a jeho břehy jsou omývány průzračně čistou a azurově modrou vodou Jónského moře. Ostrov je významným středomořským hnízdištěm mořské želvy karety obrovské.

celý článek

 

Skópelos – kouzelný ostrůvek v souostroví Sporady

Skópelos – kouzelný ostrůvek v souostroví Sporady

Nedaleko řecké pevniny leží kouzelný ostrůvek Skópelos patřící ke známému a hojně navštěvovanému souostroví Sporady v Egejském moři. Přestože je Skópelos hned druhým největším ostrovem tohoto souostroví, nepatří kupodivu k těm nejnavštěvovanějším. I v hlavní turistické sezóně zde na návštěvníky čeká klid a pohoda.

celý článek

 

Pella – rodiště velikánů

Pella – rodiště velikánů

Trosky starověkého města Pella se rozkládají na severu Řecka v prefektuře Makedonie, asi 44 km východně od Soluně. Tyto dnes již skromně vyhlížející trosky byly v minulosti uctívány jako hlavní město státu, který se blížil modernímu Řecku. Pella byla za vlády Filipa II. hlavním městem území, které později začalo být nazýváno Makedonií.

celý článek

 

Aktuální informace ohledně cestování do Řecka v létě 2020

Aktuální informace ohledně cestování do Řecka v létě 2020

Na základě doplňujících opatření, která vydala koncem května řecká vláda, shrnujeme informace ohledně sezony na krásném zeleném ostrově Korfu, kam již od 1.7.2020 můžete odletět na dovolenou.

celý článek

 

Řecko: božská ostrovní kuchyně, jak ji neznáte

Řecko: božská ostrovní kuchyně, jak ji neznáte

Řecká kuchyně skvěle definuje charakter Řeků. Je požitkářská, uvolněná a uzpůsobená pro rodinná či přátelská společná setkání. Díky své lehkosti, pestrosti a středomořským chutím se právě tato gastronomie stala jednou z nejoblíbenějších na světě.

celý článek

 

Dovolená v Řecku a na řeckých ostrovech

Dovolená v Řecku a na řeckých ostrovech

Řecko a okolní ostrovy vám můžou nabídnout nespočet zážitků na celý život. Ať už toužíte po klidné dovolené u moře s ledovým drinkem v rukách, nebo jste spíš aktivní typ, který dychtí po adrenalinu, krásné přírodě a poznávání nového, Řecko je ta pravá destinace pro každého turistu.

celý článek

 

Fresky v klášteře Osiou Louka

Fresky v klášteře Osiou Louka

V oblasti středního Řecka se na samotě v olivovém háji rozkládá mužský klášter Blahoslaveného Lukáše, neboli řecky Osiou Louka. Klášter je obklopen horami a dostanete se k němu vedlejší cestou od hlavní silnice směřující z Athén do Delf. Svatý Lukáš, kterému je klášter zasvěcen, byl řeckým poustevníkem a pisatelem evangeliářů.

celý článek

 

Samos – rodiště Pythagora

Samos – rodiště Pythagora

Samos leží na východní části Egejského moře a se svou velikostí necelých 500 kilometrů čtverečních se řadí mezi jeho největší ostrovy. Také patří mezi nejzelenější a nejhornatější ostrovy v této oblasti. Není tedy divu, že je i jedním z nejnavštěvovanějších. Doprava na ostrov je letecká a let z Prahy trvá 2 hodiny a 30 minut. Časový posun je +1 hodina. Samos má příznivé středomořské klima, tzn. horká léta s menším množstvím srážek a mírné, vlhké zimy.

celý článek

 

Eurovíkendy: Athény – co si nenechat ujít při návštěvě Athén

Eurovíkendy: Athény – co si nenechat ujít při návštěvě Athén

Okouzlující řecká metropole Athény ležící na poloostrově Attika je označována za kolébku civilizace a není se čemu divit. Vždyť právě zde se zrodila demokracie a působila zde většina filosofů antického světa. Ve středověku byly Athény silným městským státem a jeho historie prostřednictvím památek přežívá dodnes.

celý článek

 

Lefkada – klenot Jónského moře

Lefkada – klenot Jónského moře

Lefkada je jedním ze sedmi Jónských ostrovů, které již po mnoho let patří k oblíbeným turistickým destinacím. Návštěvníky sem přitahují krásné, romantické pláže, zajímavé hornaté vnitrozemí, rušná letoviska, ale také malé vesnice, kde to vypadá, jakoby se zastavil čas.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA