Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Dovolená v Řecku a na řeckých ostrovech

Řecko a okolní ostrovy vám můžou nabídnout nespočet zážitků na celý život. Ať už toužíte po klidné dovolené u moře s ledovým drinkem v rukách, nebo jste spíš aktivní typ, který dychtí po adrenalinu, krásné přírodě a poznávání nového, Řecko je ta pravá destinace pro každého turistu.

Ve vyhlášených destinacích naleznete luxusní hotely, bary, taverny, čisté pláže poseté slunečníky, stánky se suvenýry a mnoho dalšího. Naopak v menších neznámých vesničkách můžete zažít pravý řecký život – typickou pohostinnost Řeků, divokou přírodu, zapadlé pláže s minimem turistů a opravdový klid na odpočinek.

Kdy se vydat na dovolenou do Řecka

Nejvhodnější doba pro návštěvu Řecka je v čase hlavní turistické sezóny – od června do září. V tuto dobu je zde nejlepší počasí pro koupání a případné jiné vodní hrátky (průměrné teploty vzduchu se pohybují kolem 34 °C). S tím se ale pojí i cena, na kterou vás dovolená vyjde – přes léto jsou zde ceny nejvyšší. Chcete-li ušetřit vašemu rozpočtu, vyrazte těsně před nebo po turistické sezóně – tedy v květnu nebo říjnu. V tuto dobu se zde teploty pohybují kolem stále krásných 25 °C. Obecně jsou zde léta velmi horká a suchá. V zimě je zde jen kolem 10 °C, často prší a občasně sněží (obzvláště v severnějších částech Řecka).

Kam na dovolenou do Řecka

Proč se vydat právě do Řecka? Protože zde můžete zažít vše, na co pomyslíte! Nejčastějším důvodem jsou samozřejmě pláže a koupání v moři. Všichni známe ty krásné pláže s tyrkysovou a křišťálově čistou vodou z fotek na internetu. Přesně tak ale vypadají řecké perly mezi plážemi.

jachta v Řecku

Mezi ty nejkrásnější rozhodně patří pláž Matala na Krétě. Tato nádherná pláž s jemným atypicky tmavým pískem je obehnána velkým skalnatým masivem, ve kterém je mnoho jeskyní.

Za zmínění jistě stojí i pláž Myrtos na ostrově Kefalonia. Najdete ji na úbočí prudkého kopce a je pokryta drobnými bílými kamínky. Postupně se svažuje až do neuvěřitelně průzračné vody Středozemního moře.

Další významná a velmi oblíbená pláž je Elafonissi na Krétě. Ta je zajímavá hlavně pískem, který je na některých místech zbarven do jemně růžové barvy. Návštěvníci si také pochvalují mělkou vodu a možný přechod na nedaleký ostrov, který nese stejný název jako tato pláž.

Pokud vás ale lenošení na krásných plážích nijak neláká, tak nemusíte zoufat – Řecko toho má stále mnoho co nabídnout. Můžete vyzkoušet třeba místní turistické trasy, které vás provedou význačnými místy řecké historie nebo vás dovedou až na vrcholky nejvyšších hor. Například středně náročný výšlap na druhou nejvyšší řeckou horu Smolikas. Celková délka trasy na vrchol je zhruba 17 kilometrů a vystoupáte více než 1 500 výškových metrů. Budete však velmi štědře odměněni! Po cestě vás bude provázet divoká příroda a naskytnou se vám výhledy, o kterých se vám ani nesnilo. Nezapomeňte však na dobré vybavení – nejedná se o jednoduchý výlet!

Dále si můžete vyzkoušet potápění. Nejlépe hodnocené půjčovny jsou Skiathos Town na ostrově Skiathos, Ano Mera na Mykonosu a Chania na Krétě. Středozemní moře nabízí velmi pestrý podmořský život, který můžete prozkoumat. Windsurfing je jeden z nejoblíbenějších sportů, kteří turisté velmi často vyhledávají. Nejlépe si zajezdíte na Krétě v Ammoudaře a na Chalkidiki v komplexu Sani.

dovolená v Řecku

Pokud toužíte po bujarém nočním životě, tak i pro vás má Řecko to správné místo. Ostrov Mykonos je rozhodně nejlepší volbou. Konají se zde každý večer diskotéky, je zde několik vyhlášených tanečních klubů a pořádají se tady akce pro zájemce z celého světa.

Pokud plánujete dovolenou s dětmi, tak pečlivě vybírejte lokalitu, kde je váš hotel umístěn. Dejte pozor na nedaleké diskotéky, které mohou hlučet až do brzkých ranních hodin. Zkontrolujte i vstup do moře.

Kdy koupit dovolenou v Řecku

Chcete-li za dovolenou ušetřit a máte možnost odjet ze dne na den, tak určitě využijte možnosti zájezdu na last minute. Při brzkém odletu se cena drasticky snižuje a vy můžete ušetřit až 70 % z původní ceny zájezdu. Pokud ale máte povinnosti, které vám toto neumožňují, můžete naopak vyzkoušet first minute. Zarezervujete-li si zájezd už dlouho před odjezdem, tak se cena může dostat na velmi příjemnou částku.

- PR článek -

Článek byl zobrazen 1 263 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA