Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Řecko - letoviska, lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Řecko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Řecko.

Ostrov Kréta - jeskyně Diktean Andron

Ostrov Kréta - jeskyně Diktean Andron

Ve vnitrozemí východní Kréty se nachází jeskyně Diktean Andron, kde podle pověsti bohyně Rheia porodila boha Dia. Jeho otec Kronos v obavách, že by jednou přišel o svůj trůn, všechny své děti ihned po narození pojídal. Ale v případě Dia tomu bylo jinak, jeho matka jej před krvelačným otcem zachránila.

celý článek

 

Tinos – místo zjevení Panny Marie

Tinos – místo zjevení Panny Marie

Mezi ostrovy Andros a Mykonos se v Kykladském souostroví v Egejském moři nachází ostrůvek Tinos. Tento hornatý ostrov je významný zejména pro katolíky, nachází se na něm jediné katolické poutní místo v celém Řecku. Pro mnoho lidí je také ostrovem posvátným, někdy bývá označován také jako „Lourdy Egejského moře“.

celý článek

 

Řecká architektura

Řecká architektura

Řecko je od pradávna považováno za kolébku evropské kultury a jeho dávná historie na návštěvníky dýchá téměř na každém kroku. Řekové byli známí pro své dokonalé stavitelské umění, které následně zásadně ovlivnilo další vývoj architektury ve světě. Bylo inspirací pro řadu architektů ve všech možných obdobích a dodnes zastiňuje další umělecké oblasti.

celý článek

 

Ioanina – centrum turecké moci

Ioanina – centrum turecké moci

V severozápadní části Řecka se na břehu jezera Pamvotis rozkládá asi 70 tisícové město Ioanina, které je hlavním městem prefektury Epirus. Město leží v nádherném prostředí a je obklopeno svahy pohoří Pindos. Díky své pohnuté historii však Ioanina dnes připomíná spíše Turecko než Řecko, to jí ale neubírá na jeho kráse.

celý článek

 

Pohoří Pindos - nejodlehlejší kout Řecka

Pohoří Pindos  - nejodlehlejší kout Řecka

Na severu Řecka, až u hranic s Albánií, se rozkládá jedna z nejpozoruhodnějších horských oblastí v zemi, pohoří Pindos. Krajina Pindosu je velmi málo osídlena, oblast totiž zahrnuje dva národní parky, druhou největší roklinu v Evropě a horské vrcholy, které se řadí k nejvyšším v Řecku.

celý článek

 

Samos – vinařský ráj

Samos – vinařský ráj

Řecký ostrov Samos patřící mezi skupinku severovýchodních Egejských ostrovů leží nedaleko Tureckého pobřeží, kde je omýván vodami Jónského moře. Své návštěvníky láká především krásnou krajinou, příjemným klimatem, historickými památkami a unikátní, typicky řeckou atmosférou.

celý článek

 

Ostrov Thassos - zelený smaragd v Egejském moři

Ostrov Thassos - zelený smaragd v Egejském moři

Tento řecký ostrov je stejně malý jako perla, ke které je často přirovnávaný - od severu k jihu měří pouze 24 km a na šířku pouhých 19 km. Ale ani tato malá rozloha mu neubírá na kráse. Kombinace malé vzdálenosti s těmito místy a s 15 000 obyvateli dělá z Thassosu malý turistický ráj.

celý článek

 

Ostrov Kos - krásné pláže a příjemné klima

Ostrov Kos - krásné pláže a příjemné klima

Kos je součástí souostroví Dodekanés. Na mapě Řecka jej naleznete ve východní části Egejského moře. Ostrov je bohatý na krásné pláže a přímo vybízí k odpočinku a ke koupání. Je také kultovním místem boha Asklepia, který měl na starosti zdraví a lékařství. Nejslavnějším rodákem je antický zakladatel vědeckého lékařství Hippokrates.

celý článek

 

Ostrov Symi - lodní výlet z Rhodu

Ostrov Symi - lodní výlet z Rhodu

Rhodos má co nabídnout - zbytky starověkých svatyní, pozůstatky křižáckých hradů, zelené svahy, které se noří do křišťálově čistého moře, omamnou vůni levandule, pestře kvetoucí ibišky a údolí plná motýlů. Atraktivní je také poznávání jeho „sousedů“ v Egejském moři. Vedle ostrovů Kos a Chálki je velmi oblíbený lodní výlet na nedaleký ostrov Symi.

celý článek

 

Ostrov Samos - zelený klenot Egejského moře

Ostrov Samos - zelený klenot Egejského moře

Malebný Samos leží jen necelé 2 km od Turecka. Patří mezi východoegejské ostrovy a geomorfologicky je vlastně předhůřím Malé Asie. Ostrov má dobré letecké spojení s Athénami a lodní spojení s dalšími ostrovy Egejského moře, např. s Rhodosem, Ikarií, Chiosem nebo Krétou. Z hlavního města Samos je pravidelné trajektové spojení do Pirea (Athén).

celý článek

 

Kos - Hippokratův ostrov

Kos - Hippokratův ostrov

Ostrov Kos se nachází v jihovýchodní části Egejského moře v Dodekanéském souostroví. Tento název pochází z řeckého dodeka nisi neboli dvanáct ostrovů. Hlavních, tj. obydlených ostrovů, je zde totiž právě dvanáct. Třetím největším - po ostrovech Rhodos a Karpathos - je Kos.

celý článek

 

Kalo Pascha - Velikonoce v Řecku a na Kypru

Kalo Pascha - Velikonoce v Řecku a na Kypru

Velikonoce (Pascha) jsou v pravoslavném Řecku a na Kypru nejdůležitějším svátkem roku, kterému předchází čtyřicetidenní půst. Po celý týden se každý večer konají mše trvající až do půlnoci. Na Velký pátek (letos vychází na 22. duben) je z kostela symbolicky vynášeno Kristovo tělo pokryté tisíci květinami.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA