Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Ostrov Kos - krásné pláže a příjemné klima

Kos je součástí souostroví Dodekanés. Na mapě Řecka jej naleznete ve východní části Egejského moře. Ostrov je bohatý na krásné pláže a přímo vybízí k odpočinku a ke koupání. Je také kultovním místem boha Asklepia, který měl na starosti zdraví a lékařství. Nejslavnějším rodákem je antický zakladatel vědeckého lékařství Hippokrates.

Na ostrov Kos létají v letní sezóně charterové spoje. Pokud budete cestovat mimo sezónu, máte možnost letět do Athén a pak na Kos pokračovat místním leteckým spojem nebo z Atén můžete použít lodní dopravu. Více na www.viamare.cz.


Foto: Lagada beach

Kos je nedílně spjatý s významným učencem starověku Hippokratem, který se na ostrově narodil. Hippokrates se považuje za zakladatele vědeckého lékařství, a to především proto, že se snažil vidět choroby v souvislosti s vnějšími vlivy a posuzoval je na základě pozorování a analytického myšlení. Napsal četné lékařské spisy, kde se zabývá různými medicínskými postupy. V centru starého města Kos je starobylý platan, který nahradil platan, pod kterým se scházeli Hippokratovi žáci. Současný platan patří k nejstarším stromům v Evropě. Na ostrově Kos se určitě vyplatí navštívit místní Archeologické muzeum. Naleznete zde mnoho zajímavých objektů, např. mozaiku Hippokrata a také sochu lékaře.


Foto: město Kos - hrad

Samotné hlavní město Kos s hradem Neratzie (jsou propojeny mostem) je velmi příjemné místo. V Kosu je i mnoho budov z doby neoklasicismu a z doby Benátské republiky. Procházky a výhledy na přístav, posezení v kafenionu nebo v některé taverně uprostřed města, budou patřit k nezapomenutelným zážitkům vaší dovolené. Pokud jste na ostrově, určitě vás nemine návštěva Asklepionu, který je umístěn nedaleko hlavního města Kos. Jde patrně o nejslavnější místo na ostrově, které opět souvisí s věhlasným lékařem Hippokratem.


Foto: Asklepeion

Ostrov Kos je bohatý na krásné pláže a přímo vybízí k odpočinku a ke koupání. Návštěva tradičních vesnic vám naopak připomene, jak rozdílným světem je luxus letovisek a center zábavy u moře a prostota starobylých vesnic. Krásných vesnic na ostrově Kos je více. Za zmínku stojí Zia, kde vám doporučujeme ochutnat tradiční ostrovní skořicový nápoj  kaneladu. Ve vesničce Antimachia se konají koncem léta slavnosti medu, velmi důležitého produktu ostrova Kos.

Nejpříjemnějším a klidným místem pro dovolenou na Kosu je Kefalos, který naleznete na západě ostrova něco málo přes 40 km od hlavního města Kos. Kefalos je místo, které si CK VIAMARE vybrala jako pobytové místo pro svoje klienty.


Foto: Kefalos - celkový pohled

Vesnička Kefalos je umístěna nad krásnými plážemi Kamari a Agios Stefanos. Malebnost tohoto místa podtrhuje malý ostrůvek Kastri s malým modrobílým kostelíkem. Přímo na pláži jsou zbytky byzantské baziliky Sv. Štěpána, která vznikla na ruinách starověkého chrámu. V tomto letovisku, které se rozprostírá kolem krásné písečné pláže, naleznete všechno, co k dovolené patří - malé apartmánové domy a hotely, taverny, kafeniony, půjčovny dopravních prostředků a vodní sporty.


Foto: Kefalos - Agios Stefanos

Nabídku zájezdů na ostrov Kos a na další řecké ostrovy (Lefkada, Kefalonie, Zakynthos, Kréta, Lesbos, Kos, Rhodos a Karpathos) připravila CK VIAMARE - specialista na Řecko a řecké ostrovy.

- PR článek -

VIAMARE spol. s r.o.
Francouzská 16
120 00  Praha - Vinohrady
Tel.: 242 489 350

rezervace@viamare.cz 
www.viamare.cz

Článek byl zobrazen 14 354 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA