Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Řecko - letoviska, lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Řecko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Řecko.

Ostrov Korfu - bezvadná dovolená v Řecku

Ostrov Korfu - bezvadná dovolená v Řecku

Řecký ostrov Korfu je nejsevernějším a druhým největším z Jónských ostrovů. Leží na západ od řecké pevniny, nedaleko italského “podpatku“ a řadí se mezi nejzelenější a nejatraktivnější řecké ostrovy. Díky své poloze má příznivé klima a bohatou vegetaci. Často se také setkáváme s označením “smaragd Středomoří“.

celý článek

 

Spetses - cíl bohatých Athéňanů

Spetses - cíl bohatých Athéňanů

Řecký ostrov Spetses ležící v Egejském moři patří mezi nejzelenější ostrovy v Argo-Sarónském souostroví. Ostrov je proslulý nejen krásnou přírodou, ale také okázalou architekturou. Láká hlavně bohaté Athéňany a movitější turisty.

celý článek

 

Gournia – pozůstatky minojského města

Gournia – pozůstatky minojského města

Asi 19 km od hlučného a moderního letoviska Agios Nicolaos se rozkládá jedno z nejlépe dochovaných minojských měst na Krétě. Starověká Gournia byla objevena na samém počátku 20. století americkou archeoložkou Harriet Boyd-Hawes. První archeologické práce zde proběhly v roce 1904.

celý článek

 

Epidaurus - rodiště Apollonova syna

Epidaurus - rodiště Apollonova syna

Epidaurus je jedním z nejkrásnějších archeologických nalezišť nejen na Peloponésu, ale v celém Řecku. Nachází nedaleko Korintského průplavu a své návštěvníky láká především zdejší dochované starověké divadlo. Na obnově dalších částí lokality se neustále pracuje.

celý článek

 

Chios – Mastixový ostrov

Chios – Mastixový ostrov

Nedaleko pobřeží Turecka se rozkládá poměrně rozlehlý řecký ostrov Chios (někdy též Hios), jehož břehy jsou omývány vodami Egejského moře. Přestože je ostrov porostlý bujnou vegetací, nabízí údolí i hory, krásné pláže a azurově modré moře, jezdí sem překvapivě málo turistů. Můžete zde tak poznat původní a ryze řecký způsob života.

celý článek

 

Mýkonos – modrobílá pohádka

Mýkonos – modrobílá pohádka

Malý kamenitý ostrov Mýkonos se nachází uprostřed Egejského moře a je součástí řeckého souostroví Kyklady. Lidé jej milují pro jeho neopakovatelnou atmosféru, krásné pláže a třpytivě azurové moře. Na svých jachtách sem za odpočinkem a zábavou připlouvá také řada světových celebrit. Mýkonos toho kromě lenošení na plážích ale nabízí mnohem víc.

celý článek

 

Knossos – Evansovo dědictví

Knossos – Evansovo dědictví

Jednou z nejznámějších archeologických lokalit v Řecku jsou pozůstatky minojského paláce v Knossu nacházející se na ostrově Kréta. Palác najdeme asi 5 kilometrů jižně od hlavního města Heraklionu a dnes patří k největším atrakcím ostrova. Říká se, že kdo neviděl Knossos, jako by ani nebyl na Krétě.

celý článek

 

Dovolená na Krétě - sever nebo jih?

Dovolená na Krétě - sever nebo jih?

O tom, jak lidé Krétu vnímají, rozhoduje především to, kterou část nádherného řeckého ostrova navštívili. Většina turistů si vybaví nádherné pláže a čisté moře, romantické klidné místo, plné krásných přírodních úkazů. Druzí zase znají ostrov jako rušné místo, které je plné turistů, nočního života a zábavy, která nikdy nekončí.

celý článek

 

Kalymnos – ostrov mořských hub

Kalymnos – ostrov mořských hub

Kalymnos ležící v Egejském moři je čtvrtým největším ostrovem řeckého souostroví Dodekanesos. Pyšní se bohatou historií, o které svědčí množství archeologických nálezů, krásnými plážemi a romantickými vesničkami. Ostrov se proslavil také produkcí mořských hub a je vyhledávaným cílem horolezců.

celý článek

 

Korfu - dovolená na nejzelenějším ostrově Řecka

Korfu - dovolená na nejzelenějším ostrově Řecka

Nejsme zastánci vyprahlých krajin s nekonečnými písečnými dunami. Líbí se nám svěží příroda, plná vůní, barev a tvarů. Písek samozřejmě nezamítáme, ale pro nás je jeho ideální místo na pláži či na pozvolně se svažujícím mořském dně. Na Korfu jsme to našli a ostrov se pro nás stal oázou klidu i příjemné zábavy, protože vše je tady v dokonalé rovnováze.

celý článek

 

Rhodos - populární dovolená v Řecku

Rhodos - populární dovolená v Řecku

Rhodos je čtvrtý největší řecký ostrov a zároveň největší v souostroví Dodekanesos. Ostrov, který se vynořil z moře jako dar pro boha slunce Hélia od samotného Dia. Jde o jednu z turisticky nejoblíbenějších řeckých destinací. Nechte se nalákat bohatou historii i přírodními krásami ostrova.

celý článek

 

Siros - centrum souostroví Kyklady

Siros - centrum souostroví Kyklady

Hornatý a neúrodný ostrov Siros ležící v Egejském moři je správním a kulturním centrem řeckého souostroví Kyklady. Turistický ruch sem zatím ve velkém neproniknul, přesto má ostrov významné postavení díky přírodnímu přístavu Ermoupoli, jež kdysi býval hlavním přístavem pro celé Řecko.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA