Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Dovolená v Řecku – jet na ostrovy nebo na pevninu?

Pokud se chystáte na dovolenou do Řecka a nemáte ještě vybráno, kam přesně jet, stojíte před nelehkou volbou. Jet na pevninu a podívat se do Athén a pod bájnou horu Olymp, nebo se vydat raději na některý z řeckých ostrovů? A když ano, tak který ostrov vybrat?

Řecko patří tradičně k nejoblíbenějším dovolenkovým destinacím českých turistů. Každý 16. Čech, který v roce 2015 vycestoval do zahraničí, si zvolit za místo své dovolené Řecko. A proč je Řecko tak oblíbené, přestože není tak blízko jako například Chorvatsko nebo Itálie? Statisíce Čechů každoročně směřuje do Řecka za bohatou historií a památkami, teplem, čistým mořem, přírodou, ale také za řeckou kuchyní a pohostinností místních obyvatel. Nabídka zájezdů do Řecka je velmi široká a zahrnuje, jak pobyty na pevnině, tak na ostrovech.

dovolená Řecko

Proč zvolit dovolenou na pevnině?

Největším lákadlem řecké pevniny jsou Athény. Hlavní město Řecka, které leží na poloostrově Attika, mnozí řadí pro množství dochovaných památek mezi nejkrásnější města Evropy. Pohled na chrámový komplex Akropole ve svitu zapadajícího slunce už pravděpodobně nikdo, kdo navštívil Athény, nedostane z hlavy. Za návštěvu stojí také nejvyšší místo Athén, 277 metrů vysoký pahorek Lykavitos, na něž vede ve skále vytesaná pozemní lanovka. Z vrcholu je nádherný pohled na celé město.

dovolená Řecko

Velmi oblíbenou destinací posledních let se stalo městečko Parga, ležící na západním pobřeží Řecka naproti Jónským ostrovům Korfu, Paxos a Antipaxos. Toto starobylé městečko a místo s okouzlujícím výhledem na benátský hrad a překrásnou pláží Valtos nabízí vše pro strávení romantické dovolené. Okolí Pargy je obklopeno zelení (olivovníky, cypřiši a borovicemi) a horami a doslova vybízí k toulkám do přírody a k objevování nádherných poloprázdných pláží. Taverny na nábřeží nabízejí typická řecká jídla spolu s vynikajícími místními víny. Tempo života ve městě je typicky dovolenkové - pomalé a odpočinkové. Večer ale přístav s příchodem turistů ze všech koutů světa ožívá.

dovolená Řecko

Řecké ostrovy

Řecko se může pyšnit více jak 2000 ostrovy a ostrůvky roztroušenými v Egejském, Jónském a Středozemním moři. Pouze 227 z nich je obydleno, 18 ostrovů má pak více než 10 tisíc obyvatel. Mezi nejoblíbenější ostrovy, co se týče dovolené, patří Kréta, Lefkada, Zakynthos, Korfu, Karpathos nebo Samos. Každý z těchto ostrovů je trochu jiný, každý má svou neopakovatelnou atmosféru a místa, která stojí za návštěvu.

dovolená Řecko

Největší řeckým ostrovem je Kréta, která je také pátým největším ostrovem Středozemního moře. Kréta je ostrovem mnoha tváří a každá její část je odlišná a nabízí něco jiného. Jsou zde velmi rušná místa plná turistů na severu, ale také klidná místa na jihu ostrova.

dovolená Řecko

Jedním z nefotografovanějších míst Řecka je ostrov Zakynthos a pláž Navagio (ztroskotání), kde v 80. letech 20. století ztroskotala pašerácká loď. Výlet k pláži s vrakem lodi nesmí vynechat žádný návštěvník ostrova. Zakynthos je také jedním z mála míst na světě, kde se rozmnožuje chráněná želva kareta obecná.

Lefkada je zase považována za ostrov s nejkrásnějšími plážemi. Z azurového moře se zvedají strmé vápencové útesy, které jsou díky příznivému klimatu porostlé bujnou vegetací. Vápencové svahy jsou přerušovány nádhernými písčitými i oblázkovými plážemi. Pokud tedy toužíte po dovolené v místě jako vystřiženém z katalogu, je Lefkada ideální destinací.

dovolená Řecko

Ať už si vyberete ke své dovolené Řeckou pevninu nebo některý z ostrovů, nebudete litovat. Naopak. Většina návštěvníků se do Řecka pravidelně vrací, někteří na stejná místa, jiný rádi objevují další a další ostrovy a města.

Na dovolenou můžete vyrazit s CK Viamare, která se na zájezdy do Řecka specializuje již od roku 1992.

- PR článek -

Článek byl zobrazen 5 952 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA