Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Cretaquarium - moderní mořské akvárium na Krétě

Necelých 15 km východně od Heraklionu najdete u městečka Gouves jedno z nejmodernějších mořských akvárií světa. Cretaquarium ukazuje podmořský život v podmínkách věrně kopírujících skutečnou krajinu pod hladinou. V průzračné vodě obrovských nádrží můžete na vlastní oči sledovat, jak se žije pod vodou např. u Mataly nebo u věhlasné palmové pláže Vai.

Akvárium je otevřeno od roku 2005. Možná i proto o něm zatím mnoho knižních průvodců nepíše a cestovní kanceláře jej do programu pro své zájezdy na Krétu řadí teprve pozvolna. Kréta však v tomto případě rozhodně má co nabídnout. Moderní Cretaquarium patří ke světové špičce. Je to úžasné místo, které stojí za návštěvu.

Cretaquarium, Kréta

Atraktivní podmořský život na dosah ruky

Kochejte se elegantním pohybem velkého žraloka, úžasnými barvami medúz a tropických ryb nebo stále udivenou tváří karety obecné. Mořský koník chápavým ocasem zachycený o vodní rostlinu bude mít možná v břišním vaku mláďata. Langusty vás pozdraví dlouhými tykadly a ze sasanky vykoukne klaun očkatý, kterého znají děti z filmu Hledá se Nemo.

K dispozici budete mít moderní audiovizuální i počítačovou techniku s informacemi v 9 jazycích. Můžete si poslechnout podrobné informace ze života chovaných druhů, podívat se na dokumentární filmy a využít mnoho dalších služeb a zajímavostí pro zvídavé.

Cretaquarium, Kréta

Cretaquarium nabízí i průvodcovské skupinové nebo individuální služby. V zařízení podobném mobilnímu telefonu můžete poslouchat výklad kdykoli a na kterémkoli místě - stačí vyťukat číslo nádrže, která vás zajímá.

Akvárium využívá budovy bývalé americké vojenské námořní základny. Je součástí projektu Thalassocosmos a patří Řeckému centru pro výzkum moří (Hellenic Center for Marine Research - HCMR). Najdete tu cca 200 druhů živočichů, kteří obývají 23 nádrží s celkovou plochou skel přes 300 m2.

Cretaquarium, Kréta

Spojte koupání s odpočinkem v klimatizovaných pavilonech

Pokud plánujete pobyt na Krétě, Cretaquarium nesmíte vynechat. Vaše dovolená v Řecku se stane zážitkem, na který budete dlouho vzpomínat. Jako skoro všude na severním pobřeží Kréty, i zde se v blízkosti akvária táhnou dlouhé pláže. Vystřídejte žhavé slunce s odpočinkem v klimatizovaných pavilonech nebo se naopak vydejte za mořskými živočichy až k večeru, abyste nemuseli přemýšlet, čím zabavíte děti po odchodu z koupání. Otevřeno je v letní sezoně denně do 21:00. Vstupné pro dospělého je 8 €, pro děti, studenty a další skupiny existuje zlevněné vstupné, děti do 5 let mohou akvárium navštívit zdarma.

Cretaquarium, Kréta

K akváriu to budete mít velmi blízko z letoviska Agia Pelagia, o trochu vzdálenější, ale stále pohodlně v dosahu je Hersonissos. Doporučit můžeme např. hotel Europa Beach, širokou nabídku dalších hotelů najdete u cestovní kanceláře Blue Style.

- PR článek -

Článek byl zobrazen 19 874 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA