Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Zelený ostrov Lefkada

Ostrov nádherných, romantických pláží a jedinečných přírodních scenérií, místo, které uchvátí každého, kdo vnímá krásu přírody.

- PR článek -

Ostrov Lefkada Vás oslní nejen nádhernou přírodní scenérií, ale také krásným azurovým mořem, ze kterého se zvedají strmé vápencové útesy, které jsou díky příznivému klimatu porostlé eukalypty, platany, piniemi, muškáty a ibišky. Nejen díky krásné přírodě je Lefkada často označována za ostrov zamilovaných. Chcete-li se dostat do světa divoké přírody, podnikněte pěší procházku (z Nidri) k vodopádu v kaňonu Dimosaris. Při tomto výletě nejde ale ani tak o samotný vodopád, spíše o velmi kouzelné místo mezi skalami v rokli.

Pláže na Lefkadě jsou krásné, dlouhé a písečné s pozvolným vstupem do moře. Na jih od letoviska Nidri se nachází řada malých oblázkových plážiček sevřených mezi útesy s neuvěřitelně průzračnou vodou, bohatou na mořské živočichy. Nejkrásnější ze všech pláží na Lefkadě je pláž zvaná „Kathisma“. Kathisma je velmi známým a vyhledávaným místem na ostrově, proto někdy bývá velmi přeplněná, i tak ale stojí za Vaší návštěvu.

Chcete-li zažít více soukromí, rozhodně si nenechte ujít návštěvu naprosto úchvatné, dlouhé a nádherné pláže Egremni. Egremni je podle mnoha turistů nejlepší pláž na Lefkadě. Její relativně horší dostupnost ji chrání před náporem turistů. Je navíc dostatečné dlouhá, takže nabízí nerušené soukromí a naprostý klid.

Lefkada však nejsou pouze krásné a romantické pláže a nezapomenutelná přírodní scenérie. Je to i nesmírně zajímavé vnitrozemí, vesměs značně členité, zalesněné svahy mnoha údolí a v nich malé vesnice a obce s tradičním způsobem obživy, kde jakoby se zastavil čas. Oproti sousedním ostrovům Korfu a Kefalonie si Lefkada stále zachovává tradiční charakter a identitu.

Zbyde-li Vám čas rozhodně si nenechte ujít návštěvu:
Půvabných malých ostrůvků na východním pobřeží, nejznámější je Scorpios vlastněný rodinou Onassisů. Aristotelis Onassis – jeden z nejbohatších mužů světa, řecký rejdař si tento ostrov koupil, protože chtěl mít klid, zasadil se o to, aby se na Lefkadě příliš nerozvíjel cestovní ruch. Jeho vrtoch způsobil, že i nyní tu nasajete příjemnou řeckou atmosféru.

Na dohled od východního pobřeží leží ostrůvky Madouri (tam žil a psal řecký básník a politik Valaoritis), Kythros, Thelia, Skorpidi, Sparti či největší ostrov Meganissi. Celkem se jedná o 24 ostrovů a ostrůvků, které všechny patří administrativně pod správu Lefkády, s níž společně tvoří nejmenší prefekturu Řecka.

Úžasného a doslova magického místa ostrova Lefkada je mys Dukato, který leží na jihu ostrova. Naleznete zde maják a je odtud ohromující výhled na Jónské moře. Toto místo bylo ve starověku považováno za jednu z bran do podsvětí. Další neméně zajímavá legenda říká, že z tohoto útesu skočila známá básnířka Sapfó, která pocházela z ostrova Lesbos a která na mysu Lefkas spáchala sebevraždu, neboť její láska k muži jménem Phaeton nebyla opětována. Proto se tomuto místu říká také Skok Sapfó, popř. častější je Cape of the lady.

Pevnost Santa Maura - Název Santa Maura dali pevnosti frančtí rytíři, a toto jméno se postupem času rozšířilo i na město a celý ostrov se známým reliéfem lva svatého Marka.

Malebnou vesničku Poros - nad kterou můžete nalézt zbytky benátského hradu a z níž vede klikatá cesta do jednoho z fjordů. V tom naleznete klidnou kamenitou pláž obklopenou restauracemi a bary. Z Porosu se ale dá dojít i na další, menší, klidnější a stále velmi hezké pláže, na kterých vás rozhodně nebude obtěžovat mnoho lidí.

Významná turistická letoviska, která srdečně přivítají své klienty: Nidri, Nikiana, Agios Nikitas a Vassiliki.

Nabídku zájezdů na zelený ostrov Lefkada, další Řecké ostrovy a Kypr pro Vás připravila CK Venus Trade and Tours – Specialisté na Řecko a Kypr, naleznete ji na www.vtt.cz.

Venus Trade and Tours (VTT)
Ječná 10
120 00 Praha 2

Telefon: 224 919 176
Web: http://www.vtt.cz
Email: info@vtt.cz

Článek byl zobrazen 6 985 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA