Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

TOP 5 nejlepších pláží na Rhodosu

Rhodos patří k nejromantičtějším ostrovům Řecka. Říká se, že slunce tu svítí téměř 300 dní v roce, a tak není divu, že místní pláže jsou od jara do podzimu hojně využívané. Které z nich jsou ty nejhezčí?

Předem je třeba říci, že východní i západní pobřeží mají každé něco do sebe, a proto byste měli vyzkoušet pláže na každé straně. Koukněte se, na kolik by vás vyšla last minute dovolená na Rhodosu. Ušetříte spoustu peněz, které můžete investovat například do půjčení auta a projet křížem krážem celý ostrov. 

1. Anthony Quinn – pláž ideální pro potápění

Romantický záliv se dvěma plážemi zvaný Antony Quinn naleznete na severovýchodě ostrova. Asi jako jediné místo na Rhodosu nabízí podmořské dno vhodné ke šnorchlování. 

pláž Anthony Quinn, Rhodos - Řecko
Foto: pláž Anthony Quinn, Rhodos

Obě pláže leží mezi skalisky a jsou velice úzké. Určitě by bylo moudré vzít si s sebou boty do vody, jelikož kamínky do chodidel pěkně píchají. Za drobný poplatek si tu můžete půjčit lehátko a pobývat zde třeba celý den. Krásná skaliska vás však nenechají nečinně polehávat, ty totiž přímo vybízejí k tvorbě scenerických snímků. 

2. Tsambika – nejkrásnější pláž Rhodosu

Místní i turisté na dovolené se shodují, že pláž Tsambika je tou nejkrásnější na Rhodosu. Měří přibližně 700 metrů a pokrývá ji jemný písek, který ocení především malé děti. Také vstup do vody je velice pozvolný, proto je tato pláž vhodná spíše pro relaxaci než sportovní výkony. Kdo se však potřebuje vybít, může si vyšlápnout 305 schodů, které vedou na luxusní vyhlídku nad pláží. 

3. Lindos – místo řeckých bohů

Nadšenci památek si užijí koupání pod akropolí Lindos. Přístav ve tvaru oka je překrásný nejenom z výšky. Po návštěvě města a akropole přijde vhod osvěžující moře a posezení v některé z útulných taveren. 

pláž Lidos, Rhodos - Řecko
Foto: pláž Lidos, Rhodos

4. Prasonisi – kitesurfingový ráj

Sportovci si určitě zamilují pláž Prasonisi na jižním výběžku ostrova. Celý den tu fouká příjemný vítr ideální pro pro kitesurfing. 

Zážitkem je však i procházka po nedalekém ostrůvku, na který se můžete přebrodit z pevniny nebo k němu dojít suchou nohou při odlivu.  

Pláž nabízí jemný písek, průzračně čisté moře a spoustu zábavy, proto ji určitě nevynechejte!

5 Fourni – nekončící romantika

Na západním pobřeží pod vrcholkem Monolithos leží překrásná pláž Fourni. Lepší místo pro zakončení dovolené na Rhodosu byste těžko hledali. Vychutnáte si tu rozvlněné moře, procházky mezi skalisky a hlavně klid. 

Rhodos je skvělou a také poměrně levnou volbou dovolené. Koukněte na letošní ceny last minute dovolené v Řecku. Řecko nabízí spoustu příjemných hotelů, ve kterých se i na poslední chvíli nějaké to místečko najde. Srovnat nabídky zájedů si můžete například na stránkách Travel Portal

- PR článek -

Článek byl zobrazen 31 766 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA