Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Řecko – úchvatné letovisko Parga

Pokud vám ještě v poznávání Řecka chybí navštívit jedno magické místo a dosud jste ho nepoznali, udělejte si čas a pročtěte těchto našich pár řádků. Věnujeme je všem, kteří taky milují Řecko se vším všudy.

Parga - skvost Řecka - leží na západním pobřeží Řecka. Omývá ji tyrkysově zbarvené Jónské moře v oblasti zvané Epirus. Je zasazena v malebné zátoce obklopené zalesněnými svahy obrovského horského masivu Pindos, který ji chrání před nepřízní počasí.

Dominantou Pargy je bezpochyby zřícenina benátského starého hradu ze 16.st., který nechal postavit Ali Paša-Tepelenský. Večer je hrad nasvícený, a to je vhodná doba pro jeho návštěvu. Přímo proti vám je vidět malý ostrůvek Panagia s nasvícenou kapličkou. Pohled na moře vám nabídne překrásný výhled do nekonečné dálky na protější ostrovy Paxos a Antipaxos, v dálce směrem na jih ostrov Lefkada a na severu cípek ostrova Korfu.

Městečko Parga, které připomíná betlém, tvoří malebné labyrinty spletitých úzkých uliček s útulnými kavárnami. Kouzelná náměstíčka,  typická řecká zákoutí s voňavou  středomořskou vegetací láká ke každodenní večerní procházce. Naleznete zde  pravoslavné kláštery s bohatou výzdobou, malé kostelíky, kde je možné zapálit svíčku pro vyslovení tajných přání svatému….labyrinty úzkých uliček, domky s červenými střechami či příjemné rybí taverny, to vše a mnohem víc nabízí právě magická Parga.

Desítky restaurací po celý den vám nabídnou pestrou škálu salátů, předkrmů, hlavních jídel včetně čerstvých ryb, speciality řecké kuchyně, tradiční evropská jídla či dezerty a veliký výběr kvalitních řeckých vín. Velký vliv zde má též kuchyně italská, takže v Parze naleznete mnoho restaurací právě s jejími specialitami. Posilnit se můžete i gyrosem nebo suvlaki. Tyto řecké speciality se prodávají u malých stánků. Ve městě najdete i několik supermarketů, obchodů s ovocem a zeleninou, pekáren s neodolatelnou nabídkou všelijakých závinů z listového těsta, jak slaných i sladkých. V centru a podél pobřeží, jsou obchůdky s upomínkovými předměty, řeckou rukodělnou keramikou, soškami, ale také obchůdky a butiky s oblečením a obuví.

Přímo v centru  naleznete písečnou městskou pláž  i malou oblázkovo-písčitou pláž  Piso  Krioneri vklíněnou mezi skaliska. Největší a také i nejoblíbenější pláží v Parze je pláž Valtos, kde  má naše CK velice kvalitní ubytování. Jedná se o nádhernou dlouhou písečnou pláž lemovanou zelení s výhledem na hrad. Pláž Valtos je spojena s centrem městečka lodním taxi - jedná se o malou lodičku, která vás za poplatek denně i v pozdních večerních dopraví zpět.

Doporučujeme také zapůjčení auta nebo skútru a objevit další velmi krásné pláže v okolí. Překvapí vás - jsou malé, panenské a téměř liduprázdné. Náš zástupce vám ochotně dá mapku a sdělí, kde naleznete pláž Lichnos v Amoudii, Mega Amos, Arilla, Regina, Mare, Karavostasi či Elina.

Cestovatelé  jistě ocení bohatou nabídku výletů. Velmi oblíbený je výlet lodí na nedaleké ostrovy Paxos a Antipaxos s návštěvou Modrých jeskyní, kde můžete plavat v křišťálově průzračném moři uvnitř jeskyní. Populární jsou taky kláštery  Meteora (nedávno byly zařazeny k Sedmi divům světa) nebo výlet do antické věštírny Dodoni a města Ioannina. V nedaleké oblasti Epiru navštivte mystické místo Nekromanteion, které se velmi podobá svatyni zasvěcené Hádovi a Persefóně z Homérovy Odysey.

Na závěr vaší dovolené připravuje naše partnerská řecká cestovní kancelář ITS „Večer na rozloučenou“, což je romantická projížďka lodí při žhavém západu slunce zakončená večeří na pláži Pogo - poslední nezapomenutelná noc v Parze, kterou si určitě nenechte ujít.

Tak co, zvolíte si vaši příští dovolenou právě zde? Zařadíte se tím mezi tisíce našich spokojených klientů. Právem tvrdí,  že Parga je místo, kam se vrací rád každý, kdo vnímá krásy přírody...

Navštivte Pargu - létáme z Prahy nebo jezdíme autobusem přes pevninu. Poskytneme vám ubytování ve špičkových vilách s kvalitním servisem.

Nashledanou v Parze s CK  JK Bus. Podrobnější informace včetně fotogalerie získáte na stránkách www.jkbus.cz.

- PR článek -

CK JK Bus
Dolení 303
514 01  Jilemnice

481 545 459, 481 541 641
jk.bus@tiscali.cz
, jk.bus@seznam.cz
www.jkbus.cz

Prodejna Hradec Králové
Všehrdova 194
500 02  Hradec Králové

495 220 750
jk.bushradec@seznam.cz

Článek byl zobrazen 13 422 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA