Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Řecko - dobrá volba pro všechny milovníky slunce

Dovolenou v Řecku si každý rok dopřávají tisíce Čechů. Mnozí z nich mu zůstávají věrni a vracejí se opakovaně. Není divu. Tato země plná nádherných přírodních krás a scenérií, dávné historie  a přívětivých obyvatel upoutává pozornost  cestovatelů už od pradávna.

Dovolená Řecko 2011

ŘECKO - PEVNINA

Olympská riviéra
Letovisko Nei Pori je pro svou polohu vhodné jak pro klidnou rodinnou rekreaci, tak pro aktivní rekreaci spojenou se spoustou výletů do okolí. Mnoho turistických tras vede do pohoří Olymp se stejnojmennou nejvyšší horou (2 917 m.n.m.) - sídlem řeckých bohů. Leptokaria je letovisko vyhledávané především rodinami s dětmi. Právem dostalo ocenění "Modrá vlajka" za kvalitu a čistotu. Dokáže uchvátit kouzlem místa, spoustou obchůdků, kaváren a taveren.

ŘECKO - OSTROVY

Kréta
Ostrov Kréta, největší ostrov Řecka, nabízí díky své poloze jednu z nejdelších letních sezon v Evropě. Patří k ní i nejjižnější místo celé Evropy, a tím je ostrov Gavdos, ležící přibližně 30 km jižně od Kréty. Podle starořeckých mýtů je Kréta považována za místo zrození Dia - vládce olympských bohů. Hlavním městem je Iraklio, dalšími významnějšími městy jsou Chania, Rethymnon a Ágios Nikólaos, která zároveň představují centra jednotlivých prefektur. Kréta je hornatý ostrov, nejvyšší hora Psiloritis v pohoří Idi Ori má 2 456 m n. m., druhá nejvyšší hora Páhnes v pohoří Levka Ori má 2 453 m n. m. Jen pár kilometrů od Iraklia se nachází nejslavnější palác Knóssos - pozůstatek Mínojské civilizace - který má 1 400 místností. Mezi další paláce patří Faistos, Zakros a Tilisos. Kréta nabízí vyžití pro všechny milovníky historie a starověku, ale na své si přijdou i obdivovatelé přírody a pěších túr.

Nejvyhledávanější je nejdelší soutěska v Evropě - Samaria. Délkou 16 km by měla oslovovat spíše zkušenější a fyzicky zdatnější jedince. Další turistickým cílem je např. Spinalonga - ostrovní pevnost chránící přístav Elounda, Rethymno - okouzlující město a přístav v benátském slohu, Vai - jediná palmová pláž na Krétě a Elafonisi - nádherná pláž s čistě průzračnou azurovou vodou a jemným růžovým pískem. Určitě stojí za návštěvu. Na Krétě se nacházejí dvě mezinárodní letiště - Iraklio a Chania. Přes celý ostrov vede jedna hlavní dálnice, která spojuje všechna čtyři velká města. Po ostrově je tak nejjednodušší se pohybovat autem. Autopůjčovnu najdete na každém rohu.

Kos
Kos patří mezi turisticky velmi vyhledávané ostrovy. Má velmi mnoho archeologických nalezišť z dob Helénistické, Římské, Byzantské i Benátské. Ostrov Kos byl působištěm antického lékaře Hipokrata a nacházela se zde nejstarší svatyně boha lékařství Asklépia. V havním městě Kos může být k návštěvě zajímavá pevnost Johanitů. V blízkosti se také nacházejí dvě turecké mešity. Na Kosu přibližně polovina obyvatel vyznává islám a ve městě je dokonce turecká čtvrť. Za návštěvu také určitě stojí horská vesnice Kefalos se zachovalým antickým divadlem a krásným výhledem do okolí. Rovněž také musíme zmínit krásnou pláž u vesnice Marmari, která není ale jediná - na  ostrově je ale mnoho krásných a dobře vybavených pláží.

Zakynthos
Nejznámější pláž schovaná za útesy se nachází na Zakynthosu. Písčitá zátoka s vrakem korábu je známá z mnoha fotografií a pohlednic. Hlavní město také láká k návštěvě mnoha paláců postavených v renesančním stylu. Mnoho turistů také uvítá bohatou nabídku fakultativních výletů lodí po okolních ostrovech a prázdných plážích.

Korfu
V severozápadním rohu Řecka najdeme ostrov Korfu. Díky četným srážkám patří mezi nejzelenější ostrovy Řecka a často o něm můžeme slyšet jako o "Smaragdovém ostrově". Dle mnohých patří i mezi nejkrásnější ostrovy celé Evropy. Celé pobřeží je poseto písečnými a oblázkovými plážemi, které nabízejí mnoho vyžití - od jízdy na skútru, motorce, koni, plážové sporty až po třeba golf. Hlavním městem ostrova je stejnojmenné přístavní město Korfu neboli Kerkyra. Uchvátí vás krásnou architekturou s mísícími se styly, klikatými uličkami a za návštěvu stojí také mnoho muzeí. Zvonice svatého Spyridona je nejvyšší na celém ostrově. Z přírodních unikátů je nutné také zmínit jezero Korrision se slanou vodou a horu Pantokrator. Je to nejvyšší hora Korfu, na jejímž vrcholu se nachází klášter. Po náročném výstupu na ni budete odměněni nádherným výhledem na okolní ostrovy a blankytně modré moře. Díky nevelké rozloze je na Korfu vše rychle dostupné. Samotný ostrov se nachází jen pár hodin trajektem od italského přístavu Brindisi. Letiště ostrova je v bezprostřední blízkosti hlavního města.

Lefkada
Lefkada je relativně velký ostrov u západního pobřeží pevninského Řecka. Samotný ostrov je od pevniny oddělený pouze úzkým průplavem, který byl v minulosti několikrát prokopán a opět zasypán. Dnes vede na ostrov z pevniny zvedací most. Ostrov je tedy dostupný i autem. Nejznáměším letoviskem ostrova je Agios Nikitas a Nydri. V jižní části Lefkady se nachází středisko Vasiliki. Poloha a orientce pláží poskytuje jedno z nejlepších míst pro windsurfng. Nedaleko je i známá pláž Agiofili, pláž uzavřená mezi skalami.

Santorini
Možná nejkouzelnější místo Řecka. Polovina fotek z obálek průvodců je právě ze Santorini. Ostrov Santorini je zbytkem po výbuchu starověkého ostrova Théra kolem roku 1500 před Kristem. Santorini je tak "nejprofláklejším" místem Řecka.

Lesbos a Samos
Tyto dva západní ostrovy nedaleko tureckého pobřeží nabídnou mnoho míst k rekreaci a odpočinku. Jsou turisticky velmi oblíbené. Lesbos je vyhlášený svým dobrým jídlem a 7 kilometrovou pláží Vatera. Samos oplývá zajímavými památkami a pobýval zde také řecký matematik Pythagoras.

Rhodos
Rhodos je turisticky nejoblíbenější ostrov Dodekanských ostrovů a mezi ostatními řeckými ostrovy je relativně velký. Krásné pláže jsou skoro všude, ale za návštěvu stojí i zemědělský venkov, kde se pěstují zejména olivy. Na ostrově je mnoho turisty neobjevených míst, ale rozhodně budete potřebovat auto nebo skútr, jinak se k nim stěží dostanete. Starobylé město Rhodos je obklopeno starověkými hradbami, uvnitř najdeme mnoho muzeí, archeologických nalezišť a památek. Krásným městem je také Lindos, v sezóně velmi vyhledávané. Údolí motýlů a hrad Monolithos by také neměl uniknout našemu zájmu.

Skiathos
Pokud zatoužíte navštívit i jiná místa, než jen zajímavá kvůli památkám a vykopávkám, rozhodně jeďte na ostrov Skiathos. Vypadá přesně jako ve filmu Mamma Mia - ten se tady opravdu natáčel. A klidně si k tomu i zazpívejte jako Meryl Streep!

Pokud vás Řecko oslovilo, neváhejte a podívejte na širokou nabídku zájezdů na dovolena.cz. Zájezd si také můžete vybrat na kterékoli pobočce Student Agency, kde vám ochotně poradí náš zkušený tým prodejců zájezdů.

- PR článek -

Dovolena.cz - Student Agency
Dům pánů z Lipé
nám. Svobody 17
602 00  Brno - město

nonstop zákaznická linka: 800 100 300
tel: 542 424 242
info@studentagency.cz

www.dovolena.cz

www.studentagency.cz

Článek byl zobrazen 12 795 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA