Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Ostrov Korfu - bezvadná dovolená v Řecku

Řecký ostrov Korfu je nejsevernějším a druhým největším z Jónských ostrovů. Leží na západ od řecké pevniny, nedaleko italského “podpatku“ a řadí se mezi nejzelenější a nejatraktivnější řecké ostrovy. Díky své poloze má příznivé klima a bohatou vegetaci. Často se také setkáváme s označením “smaragd Středomoří“. 

Korfu Vás okouzlí průzračně čistým mořem, množstvím romantických písčitých i oblázkových pláží, ale i divokými skalnatými útesy. Korfu neodolala ani nešťastná rakouská císařovna Alžběta, zvaná Sissi, která si zde nechala vystavět půvabný zámeček Achillion. I Vy můžete jít v jejích stopách a nechat se okouzlit neopakovatelnými scenériemi Korfu, perly Řecka a prožít klidnou a příjemnou dovolenou.


Foto: Arillas

S CK MILE se můžete vydat do několika letovisek na ostrově Korfu. Většina se jich nachází na severním a severozápadním pobřeží ostrova, letoviska Dassia a Messonghi pak na východním pobřeží.

Mezi největší letoviska severního pobřeží patří Paleokastritsa a známé Sidari, kde se nachází tzv. “Kanál lásky“. Říká se, že když dva zamilovaní lidé kanálem proplují, již je nic nerozdělí. Ubytovat se zde můžete ve tříhvězdičkovém Hotelu Summertime s all inclusive. Hotel se nachází jen 150 metrů od písčité pláže. Letovisko Sidari nabízí bohaté vyžití všech věkových kategorií, na své si zde přijdou nejen milovníci romantických procházek, ale také nočního života.

Na severozápadním pobřeží Vám pak můžeme nabídnout letoviska Arillas a Agios Stefanos, do kterých nabízíme zájezdy leteckou dopravou na 7/11/12 nocí a také zájezdy s autobusovou dopravou na 10/11 nocí. 


Foto: Agios Stefanos

Agios Stefanos disponuje více než 1,5 km dlouhou písčitou pláží s pozvolným přístupem do vody, proto je pobyt velmi vhodný pro rodiny s malými dětmi. V Agios Stefanos Vám můžeme nabídnout celou řadu apartmánů a studií (Maria, Paralya Beach, Evinos, Silver Moon, Pandora, Stefanos) a hotel Athina s polopenzí. Centrum letoviska není velké, avšak najdete tu diskotéku, několik supermarketů a řadu restaurací a taveren na pobřeží s výhledem na romantický západ slunce nad mořem. 

Ke stálicím naší nabídky patří Vila Maria. Jedná se o velmi oblíbenou vilu s bazénem a dětským brouzdalištěm. Pláž je vzdálena cca 120 metrů a centrum městečka necelých 100 metrů. Ubytovat se zde můžete ve dvoulůžkových či třílůžkových studiích a čtyřlůžkových apartmánech, k dispozici jsou samozřejmě i přistýlky. Některé pokoje disponují výhledem na moře, jiné na bazén. Z hlediska stravování můžete volit z ubytování bez stravy, nebo si můžete doplatit večeře nebo polopenze. U týdenních pobytů je polopenze automaticky v ceně. K dispozici je klientům samozřejmě restaurace, bar a wi-fi. Majitelé pořádají cca 1x týdně řecký večer. 


Foto: Agios Stefanos - Vila Maria

Letovisko Arillas leží zhruba dva kilometry jižně od Agios Stefanos, se kterým jej spojuje pěší stezka. Jedná se o menší přímořské středisko, které se ale postupem času čím dál více rozrůstá. Výhodou pobytu v Arillasu je ordinace česky hovořících lékařů. CK MILE zde nabízí ubytování nejen ve studiích a apartmánech Feakes, ale také v aparthotelu Thetis a hotelu Bardis.

Aparthotel Thetis se nachází necelých pět minut pěší chůze od pláže i centra letoviska. Je umístěn v krásné rozkvetlé zahradě s bazénem ve tvaru ostrova Korfu. Moderní a prostorná studia a apartmány nabízí ubytování až pro čtyři osoby. V ceně zájezdu je polopenze - snídaně formou bufetu, večeře o čtyřech chodech - výběr ze dvou hlavních jídel. Polopenze je servírovaná přímo v restauraci aparthotelu. Klientům je dále k dispozici bar, internetový koutek a wi-fi za poplatek.


Foto: Arillas - Aparthotel Thetis

V dalších zmiňovaných letoviscích Messonghi a Dassia nabízí CK MILE ubytování v hotelu Messonghi Beach s all inclusive a v hotelu Magna Graecia rovněž s all inclusive.

Korfu není rozhodně jen ostrovem pro pobyt v apartmánu nebo hotelu a na pláži. Ostrov nabízí celou řadu možností pro poznávání. Jistě Vás okouzlí podvečerní atmosféra tak trochu benátského hlavního města Kerkyry nebo vůně dopoledního trhu s ovocem a rybami. Překrásný je výhled z nejvyšší hory ostrova Pantokrator, odkud za hezkého počasí vidíte Kerkyru a její přístav s výletními loďmi “jako na dlani“. 

Doporučit Vám můžeme také výlet do městečka Paleokastritsa nebo na vyhlídku Bella Vista, odkud jsou krásně vidět všechny zálivy, ze kterých se Paleokastritsa skládá. Vybírat můžete z celé řady výletů, které Vám na Korfu nabídnou naše delegátky nebo si můžete půjčit auto, skútr či čtyřkolku a vydat se na průzkum po své vlastní ose. Ti, kteří neradi řídí, mohou vyzkoušet místní dopravu, tzv. “green busy“, které spojují větší městečka na ostrově. Řecké jízdní řády sice často moc nefungují, ale zato si užijete jistě dobrodružství a spousty legrace. 


Foto:Messonghi

- PR článek -

CK MILE
Italská 5
120 00 Praha 2-Vinohrady

Tel.: 224 817 926
Mob.: 602 653 024, 725 455 204 
mile@mile.cz 
www.mile.cz

Článek byl zobrazen 3 920 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA