Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Naxos – řecký ostrov bájných bohů

Dia, ostrov proměnění, ostrov Dionýsa a Apollóna, ostrov sv. Nikodéma. Pod všemi těmito různými názvy se skrývá jeden z nejkrásnějších řeckých ostrovů Naxos, ležící v srdci Kykladského souostroví. Největší ostrov souostroví udivuje již po tisíciletí svými nádhernými architektonickými skvosty, typickou jižanskou přírodou, blankytným mořem i blýskavým mramorem řeckých chrámů.

Ostrov procestujte autem nebo na skůtru
Přímo letadlem se podobně jako na spoustu dalších řeckých ostrovů na Naxos nedostanete. Z pevniny se proto budete muset vydat trajektem, který vyplouvá tím směrem každou chvíli. Cestovní kanceláře nabízejí zájezdy do těchto destinací za cenu okolo 15 tisíc korun. Řada cestovatelů se však na tento ostrov vydává na vlastní pěst. Ubytování nabízejí kromě luxusních hotelů a penzionů s řadou doplňkových služeb i soukromníci, kteří občas udělají pro to, aby získali do svého apartmánu nocležníka, všechno. Pro cestování na ostrově je nejlepším dopravním prostředkem auto nebo skůtr, který si můžete bez problémů půjčit (okolo 30 Eur/den).

Panenský ostrov je rájem pro individuální cestovatele
Ostrov Naxos je známý svými nádhernými plážemi, tyrkysovým mořem a obdivuhodnými památkami. Zvláště vlahé letní večery lákají k procházkám nebo projížďkám na kole. Výšlap si můžete udělat i na nejvyšší horu souostroví Oxia s nadmořskou výškou 1 001 metrů.

Hlavní město Naxos, stejnojmenné s názvem ostrova, se nachází na jeho severozápadním pobřeží. Žije zde 3 000 z celkových 16 000 obyvatel na ostrově. Z městského přístavu lze podnikat různé výlety do okolí, zejména na severovýchodní část ostrova a na malé mořské ostrůvky, kde je příjemné zejména koupání. Od přístavu vede také velká písečná pláž, poblíž byla na hrázi postavena v 15. století kaple sv. Antonína. Město Naxos si získá své návštěvníky úzkými uličkami, které se proplétají celým městem a několika příjemnými restauracemi, vhodnými k relaxaci. Krásná okolní příroda, původní archtektura a typický řecký život láká k poznávání ostrova všechny typy lidí. Snad všechny návštěvníky uspokojí letovisko Agios Georgios, kde se lámou nejlepší vlny v Řecku.

Památky z dob slavné řecké minulosti
Za nejvýznamnější památku na ostrově Naxos všichni považují slavnou mramorovou bránu Portara, fragment Apolónova chrámu. Ta již tisíce let ukazuje slávu starověkého i soudobého Řecka. Pokud využijete k cestování některého z dopravních prostředků, vydejte se také za krásami Benátského hradu. Na tomto kouzelné středověké pevnosti dodnes žije jedna z nejznámějších řeckých rodin Dellarokové. V srdci hradu najdete Muzeum ostrova Naxos se stovkami artefaktů z dlouhé historie ostrova. Ve vesnici Saagri byl nedávno objeven a uveden do původního stavu chrám bohyně Dimitry. Starověký chrám je opravdovou historickou lahůdkou. Nejlépe uděláte, když k dosažení místa, kde se nachází, využijete skůtru nebo auta. Scenérie jako z dob starých řeckých bohů stojí opravdu za to.

Princ zde opustil princeznu – záchvěv mytologie
Řecká mytologie vypráví, že na ostrově proradný athénský princ Théseus zanechal krétskou princeznu Ariadné, která mu pomohla uniknout mu z labyrintu v Knóssu a zabít bájného Minotaura. Zkrátka dovolená na ostrově Naxos, opředeného pověstmi a bájemi, z části podloženými krásnými historickými památkami a obdivuhodnou přírodu, zanechá stopu na každém jeho návštěvníkovi.

Článek byl zobrazen 16 915 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA