Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Krajina splněných přání – oblast Chanie, Kréta

Kraj Chania patří k nejkrásnějším, nejzelenějším a nejúrodnějším oblastem Kréty. Tato oblast je známá především svojí překrásnou přírodou - 75 % předních přírodních rezervací Kréty se nalézá právě zde a většina chráněných živočichů i rostlin rovněž.

Dodnes zde není tolik rozvinutý moderní turistický průmysl, a proto zde můžeme obdivovat pravou atmosféru a nádhernou přírodu.

V kraji najdete jak přírodní zajímavosti jako je například soutěska Samaria (18km dlouhá a 33 m hluboká – pyšní se titulem nejdelší a nejkrásnější soutěskou celé Evropy), tak historické památky v podobě několika klášterů a pevností. V kraji si ale samozřejmě přijdou na své i milovníci krásných pláží (romantických i těch velkých, na kterých je množství taveren a možností sportovního vyžití) a průzračně čistého moře.

Doporučujeme návštěvu těchto míst:
Elafonissi
– nejromantičtější místo na ostrově, zdejší pláž patří mezi 10 nejkrásnějších v Řecku a podobá se plážím v Tichomoří.

Gramvusa – ostrov s benátskou pevností a krásnou lagunou „Balos“ se zářivě bílým jemným pískem. Místní nazývají toto místo „krétským Karibikem“.

Santorini - proslulý ostrov Vás nadchne a uchvátí. Tradiční ostrovní architektura a bílomodré barevné kombinace Vás jistě osloví.

Falassarna – klidná písčitá pláž, která byla vyhlášená 2. pláží s nejčistší vodou v Řecku.

Součástí kraje Chania je i největší krétský ostrov Gavdos, kde leží vůbec nejjižnější místo Evropy – výběžek Tripiti. Dostat se sem dá z přístavu Chora Sfakion, ale moře zde bývá často rozbouřené a tak se může stát, že tu zůstane uvězněni i několik dní, protože lodě zde nemohou kotvit. 

Suchý a skalnatý poloostrov Rodopou je 18 km dlouhý a je vhodný pro náročnou pěší turistiku.

Soutěska Imbros

Město Chania -  bývalé hlavní město Kréty patří bezesporu mezi nejkrásnější města na Krétě. Ne nadarmo je Kréťany Chania nazývaná „Kráskou západu“. Tomuto městu se také  říká „krétské Benátky“. Toto přirovnání vyplývá především z velikého množství památek na benátskou nadvládu nad městem, ale i z charaketru města ležícího přímo na moři a typického svými křivolakými úzkými uličkami.

Nejatraktivnější část města tvoří benátský přístav s tavernami, za prohlídku stojí také stará část Chanie, která je na jih od přístavu obklopena téměř 3 kilometry dlouhými hradbami. V centru nabízí příjemné ochlazení budova Tržnice, která je postavená ve tvaru rovnoramenného kříže. Po procházce městem si lze odpočinout v městském parku s minizoo. 

Kraj Rethymno je oblast plná protikladů: divoká horská krajina přechází v úrodnou nížinu a majestátní skalnaté pobřeží v dlouhé písečné pláže. Na každém kroku můžete obdivovat vzácně krásnou přírodu: obdivuhodné soutěsky, mnohočetné jeskyně, údolí plná vegetace, malé říčky. Celé oblasti vládnou hory a pohoří. Tento kraj je považován za ráj pro milovníky přírody.

Kamkoliv zde půjdete, i do nejvzdálenější vesničky, Kréťané Vám otevřou dveře, nabídnou „rakii“ a stanou se Vašimi přáteli, protože Rethymno je rodiště Dia, boha pohostinnosti.

Turistická střediska v oblasti Chanie: Adelianos Kampos, Rethymno, Georgioupolis, Platanias.

Nabídku zájezdů na krásný ostrov Krétu, další Řecké ostrovy a Kypr pro Vás připravila CK Venus Trade and Tours – Specialisté na Řecko a Kypr, naleznete ji na www.vtt.cz.

Venus Trade and Tours (VTT)
Ječná 10
120 00 Praha 2

Telefon: 224 919 176
Web: http://www.vtt.cz
Email: info@vtt.cz

 

Článek byl zobrazen 7 505 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA