Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Do Řecka vlastním autem

Jestliže se rozhodnete strávit dovolenou v Řecku a nechcete celou dobu ležet na jednom místě, máte v zásadě několik možností. Zvolit si autobusový poznávací zájezd, můžete si na místě půjčit auto či motorku, a nebo rovnou vyjet s vozidlem vlastním

Ale kudy se do Řecka vydat? Můžete si vybrat z několika možností. Záleží na tom, zda už, jak se říká, sama cesta bude cíl, nebo si přepravu hodláte odbýt co nejrychleji a dostat se do Řecka bez zdržování. To by ale byla možná trochu škoda, protože po cestě je toho dosti k vidění. Leží tu totiž několik rozmanitých států, přes které můžeme nebo nemusíme projet.



Jedna z nejjednodušších tras vede přes Maďarsko, Rumunsko a Bulharsko. V roce 2007 už budou i druhé dvě jmenované země v Evropské unii, jsou tu slušné silnice a překročení hranic je jednoduché. I v rámci této trasy se dá vybrat mnoho zajímavostí k návštěvě, ať už se jedná o památky nebo přírodu.

Jinou snadnou cestou je pokračovat z Maďarska přes Srbsko do Bulharska a odtud do Řecka. Průjezd po srbské dálnici (Subotica – Novi Sad – Bělehrad – Niš – hranice) je rychlý a zcela bezproblémový, ale na poplatcích vyjde dost draho. Nicméně když nehledíme na peníze, jde o časově zřejmě nejrychlejší možnost průjezdu do Řecka. Po většinu cesty se dá jet i po paralelních neplacených komunikacích, ale časově to je samozřejmě o dost pomalejší a budete potřebovat dobrou mapu.

Milovníci moře mohou k němu sjet nejkratší cestou, tedy zamířit přes Rakousko a Slovinsko na sever Chorvatska a podél pobřeží směřovat dolů na jih. Naskýtá se tak možnost každodenního koupání a užívání si. Poznáte celé pobřeží Chorvatska, kousíček Bosny a Hercegoviny (jejíž přejezd prakticky nezaregistrujete) i pobřeží Černé Hory, což vám nabídne zajímavou možnost srovnání. Ovšem pak přijde nejkritičtější úsek, Albánie. Projet se dá, má krásnou přírodu a vidět ji není nezajímavé, ale není to nic pro dovolenkáře zhýčkané luxusem. Chudoba, špína, rozmlácené silnice, zkrátka tuto variantu asi zvolí jen dobrodružnější povahy. Ale kdo Albánií projede, začne si určitě více vážit naší republiky, kde si vůbec nežijeme tak špatně, jak se někteří mylně domnívají…



Jestliže byste se chtěli vyhnout Albánii cestou přes Makedonii, je to možné. Ale…
Do Makedonie jsou potřeba víza, která je nutno vyřídit dopředu na ambasádě. Ta není v Praze, ale ve Vídni, a potřebujete k tomu pozvání od někoho z Makedonie. A to s vámi ještě mohou na makedonské ambasádě zacházet jako se zločincem (osobní zkušenost). Těžko říci, proč se Makedonie brání turistům, kteří by do této chudé země s obrovskou nezaměstnaností mohli přinést peníze. Každopádně makedonské dálnice jsou docela dobré, ale také dosti drahé. Po méně kvalitních vedlejších cestách projedete bez poplatků, ovšem zase pomaleji. V zemi toho je hodně k vidění, jsou tu však i nebezpečné oblasti a problémem jsou zkorumpované úřady.



A nakonec se nabízejí různé kombinace výše uvedených tras. Například jet podél chorvatského pobřeží někam ke Splitu, odtud zamířit do vnitrozemí přes Bosnu do Srbska a dále směrem na Sofii a pak dolů do Řecka. Určitě vás napadne ještě řada kombinací, ale jak bylo řečeno na začátku – záleží co chcete vidět a jaké jsou vaše finanční a časové možnosti.

Článek byl zobrazen 13 307 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA