Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Návštěva u Olympských bohů

Toto místo, které si vybrali bohové za své sídlo, se nachází na severovýchodní pevninské části Řecka. Dlouhé písečné pláže a průzračné moře lákají ke koupání a dovádění ve vodě, vše pod mohutným masivem Olympu. Kolem této bájné hory se rozkládá bujná a různorodá příroda, zapsaná na seznam UNESCO, která láká nejednoho milovníka přírody či pěšího turistu. A jestli Vás odrazují zprávy o momentální situaci, vězte, že to není pravda, Olympská riviéra je klidné a bezpečné místo i dnes, Řekové si i přes svou leckdy nelehkou situaci udržují optimistickou a přátelskou náladu.

Magické místo jako okolí Olympu si zaslouží i své fyzikální anomálie – jako třeba Livithra, kterou již málokdo nazve jinak než magnetická hora. Cca 100 metrů silničky pod Olympem si žije vlastním životem, voda tady teče do kopce, předměty se kutálí také naopak než by měly a každý tady může dokázat svou sílu tím, že roztlačí například autobus.

Mezi další dechberoucí místa se zcela jistě řadí kláštery Meteora. Na vrcholcích skal, tak blízko nebesům, jak to jen jde, stojí tyto energií naplněné stavby, které se za soumraku či při ranní mlze vznášejí, jak hlásá i jejich název, který v řečtině znamená „vznášet se mezi nebem a zemí“.

Řecko

Kdo z kouzelných míst Řecka dává přednost těm přírodním památkám, jistě nepohrdne návštěvou lázní Pozar. Termální voda v nádherném bazénu, přírodní koupaliště, kterému vodu dodává přírodní pramen, v blízkostí ledově osvěžující říčka… Těmito lázněmi by jistě nepohrdli ani bohové sídlící na Olympu. Ti ale nepotřebují pomoc horké a studené vody jako my smrtelníci, například s dermatologickými problémy, problémy s krevním oběhem, dýchacími cestami, či artrózou. A pokud se nechcete zrovna koupat v léčivé vodě, můžete vyrazit na romantickou procházku soutěskou anebo navštívit místní jeskyně.

Řecko

V případě, že jste spíše živější typy a milujete města a čilý ruch, můžete navštívit některé z kulturních památek Řecka, například druhé největší město Thessaloniki (Soluň), Dion, letovisko Leptokaria či letovisko Nei Pori, kde se každý pátek konají trhy. Na trzích najdete kromě velkého množství lidí také všechny druhy zeleniny a ovoce, olivy, olivové oleje, koření, med, ryby, doplňky do domácnosti, nějaký ten přírůstek do šatníku či botníku… A to vše za velmi výhodné ceny.

Řecko

Chcete-li vstřebat více z řeckých tradic a historie, kterou Řekové ctí, navštivte koncem května vesničku Langadas, ne příliš vzdálenou od Soluně, kde se můžete stát svědky divokého rituálu. Odehrává se na svátek dvou svatých – Konstantina a Heleny. Vrcholem oslav je tradiční tanec na žhavém uhlí, kterému se říká Anastenaria. Za poplatek Vás vpustí na místo, kde se můžete nechat okouzlit odvahou aktérů a strachovat se o jejich zdraví a život. A není to zrovna krátká doba, těchto šestnáct osob tančí po žhavém uhlí přibližně čtvrt hodiny. Nenechte se však inspirovat a nezkoušejte tanečníky napodobovat, kromě vážných popálenin by to skončilo i rozzlobeným davem.

Řecko

Pokud to pro Vás stále není dost, můžete se vrátit koncem června, tentokrát do vesničky Agios Gianis, kde se konají oslavy Promithia, což je oslava dvanácti řeckých bohů. Zde nenaleznete mezi uctívači jen Řeky, jsou zde také zastoupení lidé z Kypru, ale i Ameriky, Německa a mnohých dalších zemí. Cílem oslav je připomenout si a oživit staré řecké tradice a víru. Celé oslavy trvají nepřetržitě tři dny a účastníci chodí v starořeckém oblečení, leckdy i vojenském. První den je slavnostní průvod městečkem Lithochoro. Druhý den se zapalují hranice ve starém stylu symbolizující obětování bohům, přednáší se verše ve starořečtině a symbolicky se předvádí boje. Třetí den se nosí na hlavě vlastnoručně upletené věnce a provádí se křest, při kterém se volí starořecká jména jako je Leonidas, Athéna a další. Na závěr pronese nejvyšší představitel řeč a slavnost se ukončí.

Řecko

V Pierii, kde můžete být ubytováni od malého rodinného hotýlku, přes studia až po moderní, plně vybavené hotelové komplexy, v úžasném prostředí, kde od historických a kulturních památek, po přírodní relax, naleznete téměř všechno… Tam si svou dovolenou určitě užijete.

Řecko

- PR článek -

Článek byl zobrazen 5 137 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA