Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Tip na výlet: Zakynthos - pláž Navagio a Modré jeskyně

Dovolená v Řecku naznamená jen válení se na pláži nebo navštěvování historických památek. Řecko může nabídnout také nádherné přírodní památky. Pojďte se podívat na dvě z nich – na pláž Navagio a Modré jeskyně.

Dovolená na Zakynthosu nemusí znamenat jen klasické výlety. Tento třetí největší Iónský ostrov, mezi turisty velice oblíbený, se totiž může pochlubit velice členitým pobřežím. To vytváří kouzelné přírodní útvary – jeskyně s azurově modrou vodní hladinou přístupné pouze na lodích, nesčetné množství zátok s písečnými plážemi, kterou nejsou – stejně jako jeskyně – přístupné suchou nohou.  

Modré jeskyně 

Na samém severním cípu ostrova – téměř na dohled severněji položenému ostrovu Kefalonie – leží první přírodní skvost. Jedná se právě o pobřežní jeskyně, které vznikaly tisíce let vodní erozí. Dnes se jedná o rozsáhlé komplexy, které turisty lákají především svoji neskutečně modrou zářivou barvou. A odtud také pochází jejich název – Modré jeskyně (Blue Caves). Zářivá modř v kombinaci s jedinečnými a dech beroucími skalními útvary vytváří místo, které při pobytu na tomto ostrově rozhodně nesmíte nechat ujít. 


Foto: Hotel Louis Plagos Beach, Řecko - Zakynthos

Výlety do těchto jeskyní pořádají místní obyvatelé na malých výletních lodích. V některých jeskyních vás dokonce nechají skočit si z lodi a zaplavat si v té neskutečně modré vodě. Jenom si při tom dejte pozor na malé medúzy – kromě neopakovatelného zážitku si totiž můžete odnést také nepříjemné žahnutí.

Pláž Navagio

Když popojedete autem o několik kilometrů dále, dostanete příležitost navštívit druhé kouzelné místo Zakynthosu – pláž Navagio. Jedná se o malou zátočinu s bílým pískem jako z katalogu, na kterou se dostanete pouze na lodi. Strmé útesy, které pláž lemují, dosahují několika desítek až stovek metrů.

Hlavním lákadlem této pohádkové pláže je však ztroskotaná loď, po které koneckonců zátoka dostala svůj název – Ναυάγιο (Navagio) znamená mimo jiné také vrak. Na pikantnosti celé zátoce dodává fakt, že tato ztroskotaná loď byla pašeráckým plavidlem. I proto se někdy pláži Navagio říká Pašerácká zátoka. Zcela objektivně se jedná o jednu nekrásnějších pláží na ostrově i v celém Řecku

Na rozdíl od dovolené na Krétě s množstvím historických památek může Zakynthos nabídnout nádherné přírodní zajímavosti, které jsou příjemným zpestřením rodinné pobytové dovolené. Jestliže na Zakynthos vyrazíte, Modré jeskyně ani pláž Navagio si nesmíte nechat ujít.

- PR článek - 

GREECE TOURS
Specialista na Řecko
 
Dlouhá 50, Praha 1
Po 10:00-17:00 Út-Pá 09:00-17:00 
 
Tel.: 222 329 962, 222 319 366, 724 241 584
Fax: 222 317 016

Článek byl zobrazen 5 964 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA