Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Řecké ostrovy – rozmanitost, která vás okouzlí

Pokud byste chtěli procestovat všechny trvale osídlené řecké ostrovy, strávili byste na cestách nejspíš celý život – Řecko jich má více než šedesát. Poznat některé z nich však určitě stojí za to.

Ráj nejen pro milovníky moře a vodních sportů

Každý, kdo již některý z řeckých ostrovů navštívil, je překvapen čistotou a průzračností moře, které je rájem vodních sportů, šnorchlování i potápění. Pláže mají podobu oblázků či písku od bílé až po sytě žlutou barvu. Najdete zde dlouhé a dobře přístupné pláže, ale i malé skryté zátoky, nad nimiž se zvedají skály až do nebes. V období, kdy počasí příliš nepřeje vodním radovánkám nebo je moře již studené ke koupání, nabízí většina ostrovů ideální podmínky pro turistiku. Můžete putovat po starých soumarských stezkách a horských vesničkách, vystoupit na nejvyšší vrcholky či navštěvovat historické památky.

zájezdy do Řecka

Bohatá historie, rozmanitá příroda

Každý z řeckých ostrovů má osobitý ráz daný jeho historií, architekturou a krajinou. Jónské ostrovy patří k zeleným ostrovům, které jsou porostlé cypřiši, olivovníky a piniemi. Mezi nejnavštěvovanější patří Lefkada, jejíž drsné západní pobřeží se chlubí nejkrásnějšími plážemi Jónského moře, dále Zakynthos s chráněnými želvami Caretta caretta či Korfu – ostrov císařovny Sissy. Nejvíce možností pro cestování nabízí Kréta. Najdete zde vše, nač si vzpomenete – vysoké hory, hluboké kaňony, úrodné náhorní plošiny, krasové jeskyně, nádherné pláže i řadu památek. I řecká pevnina má co nabídnout – zmiňme alespoň Athény, kláštery Meteora či proslulou Delfskou věštírnu.

zájezdy do Řecka

Pravá řecká atmosféra, bílé pláže i památky UNESCO

Východně položené Dodekanéské a Egejské ostrovy jsou historickými skvosty, přestože příroda zde není tak rozmanitá. Nejznámějším ostrovem je Rhodos, který je proslaven Starým městem zapsaným na seznamu památek UNESCO. Kos je vyhlášený krásnými bílými plážemi a možností cykloturistiky, Lesbos a Limnos se vyznačují nedotčeností turistickým ruchem, díky níž nabízí pravou řeckou atmosféru. K zeleným ostrovům Egejského moře patří Samos s krásnou liduprázdnou krajinou, oblázkovými plážemi a tradičními horskými vesničkami s kláštery. Thassos upoutá členitostí pobřeží, horami, a především plážemi, písečnými i oblázkovými, které mají díky dřívější těžbě mramoru bílou barvu. A pokud milujete klid, tradiční vesničky, archeologické lokality a nespoutanou přírodu, navštivte Karpathos.

zájezdy do Řecka

Krásné ve všech ročních obdobích

Hlavní sezona trvá od července do srpna – to jsou zde nejvyšší teploty i koncentrace turistů. Řecké ostrovy však stojí za návštěvu i mimo hlavní turistickou sezónu, nebo možná právě tehdy – teploty jsou příjemnější a vhodnější pro poznávání vnitrozemí. V těchto měsících také ostrovy vypadají jako na obrázcích z katalogů cestovních kanceláří. Ať již vyrazíte kdykoli, navštivte místní taverny s tradiční řeckou kuchyní založenou na čerstvých potravinách a ochucenou bylinkami. Jídla jsou připravována na dřevěném uhlí nebo v pecích na dřevo. Místní olivový olej nebo tymiánový med jsou pak ideálním suvenýrem.

Ještě váháte, na který ostrov se vypravit? Přijďte se poradit k nám do cestovní kanceláře BRENNA v Brně na Jakubském nám. 7 nebo se podívejte na www.brenna.cz.

- PR článek -

Článek byl zobrazen 2 219 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA