Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Korfu - zelená perla Jónského moře nabízí hlavně pohodu

Mezi šest nejoblíbenějších řeckých ostrovů, na nichž lze strávit pohodovou dovolenou, patří také Korfu. Když se do těchto končin vydáte, záhy pochopíte, proč ostrov dostal přezdívku „zelená perla Jónského moře“. Rozhodně se nejedná o náhodu!

Na své si zde přijdou nejen rodiny s dětmi, zamilované páry či senioři, ale také introverti, kteří touží po klidném odpočinku. Pohoda je totiž slovo, které Řecko naprosto dokonale vystihuje. A jeho ostrovy dvojnásob. To znamená, že zde budou spokojeni všichni, snad jen s výjimkou jedinců, kteří k životu nezbytně potřebují přelidněné ulice, hlučné diskotéky na každém kroku, rychlou jízdu autem nebo bujaré mejdany.

Korfu

Vkusu extrovertů se patrně nejvíce blíží letovisko Sidari, tedy jedno z větších center zábavy, nacházející se na severním pobřeží ostrova. Naleznete tady poměrně dost barů i diskoték, tepe to zde do velmi pozdních nočních hodin. Ovšem až takovou divočinu jako třeba na Ibize zde rozhodně neočekávejte.

Sidari je proslulé impozantním skalnatým pobřežím v kombinaci s nádhernými plážemi a také tzv. Kanálem lásky. Dvojice, která si v něm zaplave, spolu údajně zůstane navždy. Jestliže si nejste svým partnerem stoprocentně jistí, běžte se raději vykoupat o kus dál. Člověk nikdy neví – na každém šprochu pravdy trochu...

Korfu

Jestliže se na dovolenou na Korfu vydáte sami a chcete lépe poznat místní obyvatele, doporučujeme ubytovat se v prázdninovém letovisku Gouvia, které se nachází pouze sedm kilometrů od letiště a zároveň od hlavního města Kerkyra. Když se v okolí hotelu začnete nudit, mávnete na taxíka a během několika minut se octnete v příjemném městečku plném pěkných uliček, obchůdků, taveren, restaurací, kadeřnictví atd. Seznámit se tady zkrátka není žádný problém.

Korfu

Rodiče s dětmi jistě ocení například čtyřhvězdičkový hotelový komplex Gelina Village Resort & Spa v letovisku Acharavi v severní části řeckého Korfu. Jeho areál je dost prostorný, hosté jsou ubytováni ve vkusně zařízených klimatizovaných studiích a také zde velmi dobře vaří. Bonusem je dětské hřiště a miniklub. A kromě toho můžete pětkrát týdně zdarma navštívit sousední Aquapark Hydropolis, oplývající dostatkem atrakcí pro děti i dospělé.

Korfu

Hodně místa – a samozřejmě i hotelů – je na Korfu i pro seniory a usedlejší páry, které nemají potřebu trávit hodně času v Kerkyře. Například v pětihvězdičkovém hotelu Sensimar Grand Mediterraneo Resort & Spa v letovisku Ermones, nacházejícím se 15 kilometrů od letiště, nepotkáte osobu mladší 16 let. A to se počítá!
Potěšeni budou i milovníci památek. Ti by určitě neměli vynechat návštěvu neoklasicistního paláce Achilleion, v němž kdysi trávila svoje volno slavná císařovna Sisi, dále Staré a Nové benátské pevnosti a poloostrova Kanoni s ostrůvkem Pontikonisi neboli Myší ostrov.

Korfu

Jestliže toužíte po dovolené bez stresu a uprchlíků, ideální variantou je právě Korfu. Last minute zájezdy navíc ušetří vaše finance, jsou totiž častokrát neodolatelně výhodné.

- PR článek -

Článek byl zobrazen 3 030 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA