Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Sivota - skvělá dovolená na západním pobřeží Řecka

Najdete zde krásy přírody - neuvěřitelně pestrou a barevnou faunu a flóru. Ovane vás příjemné kouzlo hor, vůně citrusů, desítky let starých oliv a moře. V Sivotě ale hlavně můžete obdivovat neuvěřitelně nádherné škály barev Jónského moře a jeho průzračně čistou vodou. 

Pobřeží je u Sivoty členité, pláže oblázkové i písčité. Kouzelný a nezapomenutelný pobyt, který nabízí CK MÁJ, zde zažijete i díky místním Řekům pro jejich pohostinnost a vstřícnost - věřte, že vás tady uvidí rádi.

Sivota je malé přímořské středisko ležící na západním pobřeží Řecka (25km od přístavu Igumenitsa a 50 km od města Parga), naproti ostrovu Korfu. Toto letovisko je nositelem “Modré vlajky“ přidělované pouze místům s čistými a udržovanými plážemi. Kamkoliv se 

zde vydáte, pokaždé najdete větší či menší pláž s nádherným výhledem na moře a okolní hory. Čekají vás tady pláže s tavernami (kde najdete veškerý servis jako je občerstvení, lehátka, slunečníky...) nebo můžete obdivovat kouzlo zcela malé plážičky, kde si užijete soukromí - jen vy a moře a okolní příroda. 

Bezvadné koupání je i na přilehlých ostrůvcích, ke kterým se můžete vypravit zapůjčeným člunem nebo výletní lodí. Nejznámější je v tomto směru pláž Písina (v překladu bazén), a to pro svoji typickou barvu moře, která připomíná barvu vody v bazénu. Za pozornost také stojí jiná pláž na přilehlém ostrůvku Bella Vraca, na kterou můžete přejít mořem z pevniny. 

V Sivotě také funguje po celou sezónu vodní taxi, což je hezká dřevěná loďka s příjemným a typicky řeckým kapitánem Kostou). Touto lodí se můžete vydat na plavbu okolo pobřeží Sivoty a ostrovů i vplout do jeskyně. Hezký celodenní výlet za koupáním můžete podniknout rychločlunem na pláže vzdálenějších ostrovů Paxi a Antipaxi. 

Základním orientačním bodem v Sivotě je přístav, kde můžete u frapé v kavárně pozorovat odplouvání a připlouvání rybářských lodí, prodej ryb, kotvení jachet nebo se procházet 

a pozorovat moře či západ slunce nad Korfu. Přístav je příjemným místem pro setkávání se s místními lidmi, ale i s ostatními turisty. Nechybí zde ani půjčovna aut, skútrů, kol a vodních člunů. Také zde najdete různé kavárny, zajímavé bary a malé obchůdky se suvenýry. Rodinné restaurace vám nabídnou tradiční řecká jídla a delikatesy (např. musaku, souvlaki, gyros, fetu, zeleninové saláty s olivami a olivovým olejem), pití (ouzo, tsipuro, frapé). V jiných restauracích vám nabídnou mořské ryby, pochutnat si můžete také na chobotnicích, sépiích nebo ochutnat langusty a další plody moře. 

Příjemný ruch v přístavu neutichá s  večerem, ale naopak (protože skončila siesta, turisté se vracejí od vody) - večer se světla z okolních taveren a pouličních lamp odrážejí v moři, z barů a taveren se line řecká muzika, moře zajímavě šplouchá a tak můžete večer příjemně strávit ať už jen procházkou po přístavu nebo v taverně či v baru. A protože Řekové rádi a často tančí, tak nejednou se vám stane, že budete v Sivotě svědky roztančené taverny. V případě, že rádi tančíte, není nic jednoduššího než se zapojit do tance. 

Sivota ale není jen přístav - z něj vede hlavní cesta na náměstí, kde je typický řecký kostel. Tato trasa je opět lemovaná obchody, obchůdky a tavernami. V Sivotě je veškerá dostupnost obchodů a služeb - kromě tří supermarketů je zde několik obchodů s potravinami, řeznictví, pekařství, cukrářství, zelinářství, trafiky, obchůdky se suvenýry, zlatem, oblečením, obuví, kadeřnictví, lékař, lékárna, policie, veřejný internet, vodní svět s tobogány, hřiště…. V Sivotě se domluvíte anglicky i německy, ale jsou restaurace, obchody a na pláži taverny, kde personál mluví česky a jídelní lístek je také přeložen do češtiny. 

Při svém pobytu můžete také podniknout jakékoliv procházky po Sivotě a jejím okolí, kde se vám naskytnou úžasné výhledy na moře, ostrovy, hory. Obdivovat můžete rostliny, které znáte z domova, jenom zde jsou mnohem větší, mohutnější, barevnější a nerostou jen u domů. Jsou to např. oleandry, bramboříky, jasmín, mučenky, muškáty… Při svých toulkách po Sivotě neminete ani stromy s granátovými jablky, citrony, pomeranči, fíky a taky nádherné kmeny oliv. Určitě to stojí za to. 

V případě, že byste chtěli poznat širší okolí, není nic jednoduššího než se vydat na výlet (fakultativní či vlastní). Sivota je totiž šikovné výchozí místo pro jednodenní výlety jak za historií (např. Dodoni - po Delfách druhá největší antická věštírna s amfiteátrem, Meteora - soustava středověkých klášterů na skalách, Nekromanteion - věštírna mrtvých aj.), tak i za poznáním přírodních krás (Vikos - nejhlubší propast v Evropě, horské vesničky Monodendri, Kipi a klenuté, kamenné horské mosty z dob turecké nadvlády). Při výletu k bájné řece Acheron se nabízí spojení bájné historie a přírody. A samozřejmě Ioannina - hlavní město oblasti Epirus, které má orientální ráz.

Kouzlo Sivoty je v její pohostinnosti, jemnosti, příjemnosti, kráse atmosféry pevniny a ostatních ostrovů, které jsou na dohled. Nezapomenutelná je barva moře, velké množství pláží s nádhernými barevnými kamínky a oblázky. Krása přírody, ale i veškerá dostupnost infrastruktury dělá ze Sivoty příjemné místo odpočinku. Na nezapomenutelnou atmosféru mají vliv jak místní podnebí, tak i dobrosrdečnost a přátelství místních obyvatel. Jestliže si chcete odpočinout u moře (aktivně či pasivně), Sivota je ta nejlepší volba. A věřte, že v tomto letovisku vás příjemní Řekové uvidí rádi, protože si váží turistů a jsou právem hrdi na toto nádherné místo, které přes veškerou vybavenost zůstává nadále příjemným malým městečkem.

S CK MÁJ spol. s r.o. můžete do Sivoty cestovat autobusem a trajektem. Trasa vede z Prahy a Českých Budějovic do Benátek a následně trajektem do Igumenitsy. Odtud autobusem již jen 25 km jižně okolo pobřeží do Sivoty. Ubytování je zajištěno ve dvou penzionech, skládajících se z 2 až 4 lůžkových studií. Studia jsou vybavena kuchyňským koutem (lednice, vařič, základní nádobí pro stolování i vaření, rychlovarná konvice…), balkonem nebo terasou se zahradním nábytkem, vlastním sociálním zařízením, klimatizací, televizí, sítěmi proti hmyzu v oknech a bezplatným připojením k internetu.

Sivota patří dlouhodobě k nejoblíbenějším destinacím západního pobřeží Řecka.

- PR článek - 

CK MÁJ spol. s.r.o. 
Česká 44
370 01  České Budějovice

Tel./fax: 387 318 420
Mob. : 721 120 559
ceska@ckmaj.cz

V. Volfa 19
370 05  České Budějovice
Tel./fax: 385 514 488, 383 838 848
ckmaj@ckmaj.cz 

www.ckmaj.cz

Článek byl zobrazen 18 554 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Řecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Řecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Řecko.Světadíly.cz najdete komplexní informace o Řecku. Najdete zde články, recenze, rady a tipy na cesty, zájezdy do Řecka - pobytové i poznávací, dále fotografie a diskuse. Řecko a řecké ostrovy jsou oblíbenou destinací turistů z celéo světa.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA